Philips ve Mayo Clinic Kalp Krizlerini Araştırmak İçin Kilimanjaro’ya Çıkıyor!
Dünyaca tanınmış markalar dijital cihazlarıyla beraber kalp sağlığı üzerine çalışmak için Kilimanjaro’ya gidiyorlar.
Yüksek irtifaya çıkmanın vücuda etkilerini anlamak ve bunları insan sağlığını geliştirmek için kullanmak adına Kilimanjaro dağına tırmanan isimler arasında Philips ve Mayo Clinic gibi markalar bulunuyor. Yüksek irtifalarda oksijen seviyesinin az olması kalp krizi anındaki oksijen yoksunluğuna benzediği için Philips’in araştırmacıları bu vesileyle kalp krizlerini önceden tespit etmeyi ve engellemeyi daha iyi anlamaya çalışıyorlar. Resmi açıklamalara göre 7 Ağustos’ta başlayan araştırma 10 gün sürecek, her gün sosyal medya üzerinden #kiliclimb2016 etiketiyle paylaşımlar yapılacak.
Philips araştırmacıları vücudun oksijen yetersizliğine nasıl uyum sağladığını anlamak için bu gezi boyunca 25-65 yaş arası 35 katılımcının tırmanış sırasındaki hayati faaliyetlerini gözlemleyecek.
Bu gezi sırasında şu uygulamalar ve cihazlar kullanılacak:
Philips portable CX50: Çeşitli sağlık alanlarında kullanılmak üzere geliştirilmiş ultrason özellikli bir cihazdır. Gezi boyunca kalp değerlerinin ölçülmesi için kullanılmaktadır.
Philips Lumify: Ultrason teknolojisine her yerden ulaşabilmek için tasarlanmış mobil uygulama temelli bir ultrason cihazıdır. Android cihazlarda çalışan, internet ve e-posta özelliği olan bu cihaz ile akciğer değerleri ölçülüyor, oksijen yetersizliğinin insan psikolojisi üzerindeki etkileri anlaşılmaya çalışılıyor.
Alice NightOne: Kablosuz bir uyku takip sistemidir. Araştırma ekibinin kandaki oksijen miktarına dayalı olası uyku problemlerini ve uyku kalitesini tespit edip ölçmek için kullanılıyor.
“Vücudun yüksek irtifada nasıl çalıştığını ve biomarkerları daha iyi anladığımız sürece kalp hastalıkları tedavileri için daha etkili teknolojiler geliştirmeye devam edebiliriz.”
– Philips Hasta Bakım ve Gözlem Çözümleri’nden Carla Kriwet
Submit a Comment