Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

2017’nin Sağlık Alanında En Etkili 10 Yapay Zekâ Şirketi

2017’nin Sağlık Alanında En Etkili 10 Yapay Zekâ Şirketi
Derya Öztürk

Sağlık alanında radikal değişimler yaratmaya başlayan yapay zekâ; daha etkili, daha kişiselleşmiş ve kolay ulaşılabilir bir sağlık deneyimi için önemli çalışmalar ortaya çıkartılmasını sağlıyor.

Bu alandaki çalışmalar son hızla devam ederken, biz de 2017 yılında dönüşüm yaratma potansiyeline sahip 10 yapay zekâ şirketine bir göz atalım:

Genel Bakım

Babylon Health; gerçek doktorları yapay zekâyla birleştirerek, akıllı telefon aracılığıyla kişiye özel,  7/24 sağlık hizmeti deneyimi sunuyor.

CareSkore, Google’ın TensorFlow ve Hadoop’unu kullanarak riskli hastaları tanımlayabilmek için klinik, davranışsal, demografik ve sosyoekonomik bilgileri birleştiriyor.

AiCure, hastaların kullanmaları gereken ilaçları atlamalarını önlemek için hastayı bir akıllı telefon aracılığıyla gözlemleyen, Amerikan Sağlık Sigortası Taşınabilirlik ve Sorumluluk Yasası (HIPAA) uyumlu bir yapay zekâ uygulaması.

İlaç

Atomwise hastalıkları moleküler seviyede inceleyen ve daha sonra bu yapıya uygun olarak ilaçları ve hastalıkları eşleştirebilen derin öğrenme algoritmaları sayesinde ilaç keşiflerinde devrim niteliğinde değişiklikler yapmayı hedefliyor.

Recursion Pharmaceuticals, makine öğrenimi tekniğini ve biyolojiyi kullanarak 10 yıl içerisinde 100 hastalık için tedavi bulma hedefinde olan bir diğer şirket.

Kalp Hastalıkları

Bay Labs, kalp hastalıklarını teşhis etmek için derin öğrenme ve kardiyovasküler görüntülemeyi birleştiriyor. Şirket Kenya’daki hastalarda romatoid kalp hastalığı riskini inceledi ve başarılı sonuçlar elde etti.

Arterys, arterdeki kan akışını görselleştirmek ve sayısallaştırmak için MR ile kombine edilmiş akıllı analitiği kullanıyor. Bilgiler bulutta işleniyor ve 10 dakika içinde tam bir rapor oluşturuluyor.

Görüntüleme

Clearview Diagnostics, hastalıkların teşhisinde hekime yardımcı olacak araçlar geliştiren bir yapay zekâ yazılım şirketi. Şirketin ilk odak noktası ise meme kanseri.

Butterfly Network, doktorların daha az olduğu bölgelerdeki hastaların teşhislerine yardımcı olabilecek, derin öğrenme asistanı ile entegre olarak çalışan taşınabilir bir tıbbi görüntüleme cihazı ürettiler.

Google tarafından 2014 yılında satın alınan DeepMind Health; okunması zor ve işlemesi uzun süren göz taramalarını etkili bir şekilde analiz etmek için makine öğrenimini kullanıyor. Böylelikle göz hastalıklarını çok daha kolay ve hızlı bir şekilde teşhis edebilmeyi hedefliyor.

 

Kaynak: Huffington Post

Görsel: CB Insights 

 

 

Submit a Comment