Sağlık Sektörünün Sosyal Medya ile İlgili Yapmayı Bırakması Gereken 12 Şey
Nihal Yormaz | On 15, Jun 2015
#1: Hastane Personelinin Sosyal Medya Sayfalarına Erişimi İçin Mücadele Etmek
Artık hemen hemen herkesin, bir akıllı telefonu var ve kimse artık IT departmanlarından gelen “Bu sayfaya erişiminiz engellenmiştir.” benzeri uyarılar almak istemiyor. Hastaneler bu erişimi kısıtlamaya devam etse de etmese de istedikten sonra herkes sosyal medya kanallarını kullanmaya devam ediyor. Bu nedenle de artık bunun için savaşmaya devam etmek çok da anlamlı değil.
#2: Genel Hastane Bloğu Yazmak
Kimsenin okumak, hatta blog yazmak için zamanı yok. Bu yüzden de hedef kitleye Facebook, Instagram ve Twitter üzerinden odaklanmakta fayda var.
#3: Kısıtlamalarından Korkmak
Siz hiç sosyal medyada yapılan internet ihlalleri için para cezası alan tek bir hastane adı duydunuz mu? İhlaller fiziksel dünyada dijital alandakinden çok daha fazla göze batar.
#4: İnfografikler
Küçücük veriler için yapılan koca koca infografikler, artık neredeyse hiçbir işe yaramıyor. Yapmayı bırakın!
#5: Ah şu kelime: “Engage / Katılım”
İşin içinde bir yüzük yoksa, o zaman artık şu yabancı makalelerde gördüğümüz “Engage” yani “Nişan” kelimesini kullanmak yerine, neden “öğrenme, işbirliği” ve hatta en doğru anlamıyla “katılım” demiyoruz. Gerçi biz Türkçe’ye zaten nişan olarak çevirmiyoruz fakat okuduğumuz tüm infografiklerde buna rastlamadığımızda adeta şaşırıyoruz.
#6: Bir Sonraki Büyük Hedefe Odaklanın
Önce temel gereklilikleri halledelim, ayrıntılar sonraya kalsın. Bu adamlar gibi olmayın.
#7: Google+
Google+ artık denemeyi bırakmalı. Özellikle sağlık sektöründe ismini duyurmak isteyenlerin Google + tercih etmesini beklemek oldukça boş bir umut.
#8: “Bunu paylaşın” gibi Sosyal Paylaşım Araçlarıyla Web Sitenizde Tarama Yapma
Hiç, sağlık konusunda iletişime geçmek için bu araçlardan birini kullandınız mı?
#9: Sosyal Medya’da Doktorların da Yer Alması için Uğraşmak
Hiç kimse bir doktora 10 yıldan fazla süredir sosyal medya kullandığı için güvenmiyor. Bir başka deyişle doktorların sosyal medya kullanıyor olması bir zorunluluk değil.
#10: Facebook Algoritmaları Hakkında Şikayet Etmeyi Bırakın
Facebook her zaman değişir, bu konuda şikayet etmekten vazgeçin. Onunla anlaşmaya bakın. Ya da biraz bütçe ayırarak daha iyi bir pazarlama yöntemi geliştirin. Facebook sizin için kendini değiştirmeyecektir.
#11: Sosyal Medya 101
Bu kitabı okumayı bırakın. Artık sosyal medyada ne kadar zaman geçirdiğinizin bir önemi olmadığını 9.maddede de vurgulamıştık.
#12: Liste Haberleri :)
Artık çok demode.
Submit a Comment