Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

KOAH Farkındalığı İçin #ÇokGeçDeğil

KOAH Farkındalığı İçin #ÇokGeçDeğil
Onur Tuhta

Dünya Sağlık Örgütü’nün liderliğinde düzenlenen Dünya KOAH Günü kapsamında Türk Toraks Derneği de çeşitli etkinlikler düzenlemektedir.

On ikincisi bu yıl 20 Kasım tarihinde gerçekleşecek organizasyonda Türk Toraks Derneği de farkındalık kampanyaları ve toplantılar yapacaktır. Başta Kocaeli, İstanbul (Anadolu ve Avrupa), Samsun ve Ankara olmak üzere toplam 24 ilde gerçekleşecek etkinlik detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca; geçtiğimiz yıl ilk defa Sağlık Bakanlığı’nca kullanılan bir etiket olan #ÇokGeçDeğil başlığı altında Facebook ve Twitter kanallarından da hastalıkla ilgili bilgiler paylaşıyor.

Türk Toraks Derneği - #ÇokGeçDeğil

Dünyada 4. sırada, ülkemizde ise en önemli ölüm nedenleri arasında 3. sırada bulunan KOAH’ın, önlemleri alındığı takdirde hastalığın birçok zararının önüne geçilebilecektir. Dünya KOAH Günü ile amaçlanan; yapılan etkinlikler ve bilinçlendirme kampanyaları ile farkındalık oluşturarak insanlarda KOAH bilincinin yaratılması, KOAH riski taşıyan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurarak nefes ölçüm testi yaptırmalarının teşvik edilmesidir. Böylece KOAH’ın erken dönemde saptanması, hastalığın etkin tedavisi, komplikasyonların gelişiminin önlenmesi ve insanların solunumsal sağlık açısından kalitesi yüksek bir hayat sürdürmeleri için teşvik edilecektir.

Halka inen bu aktiviteler KOAH konusunda toplum farkındalığını artıracak ve hastalıkla mücadelede önemli bir destek olacaktır. Türk Toraks DerneÄŸi‘nin dijital alandaki aktivitelerini sizlerle paylaÅŸmaya devam edeceÄŸiz.

Submit a Comment