Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Sosyal Medyanın Sağlık Çalışanlarını Güçlendirmesindeki En Önemli 5 Neden

Sosyal Medyanın Sağlık Çalışanlarını Güçlendirmesindeki En Önemli 5 Neden
Fatma Selin Nazik

Hastalar, haber kaynaklı sağlık uygulamalarına ve hekimleri ile irtibatta kalmaya giderek daha çok güvenmeye başladılar. Kamu sağlık kuruluşları da artık kendi markalarını oluşturmak için ve hastalarına sağlıkla ilgili bilgileri sunmak için sosyal medyayı kullanmaya başladılar.

Sağlık ve Mobil Ürün Araştırma Direktörü Harry Wang: ’’Sağlıkla ilgili pazarlar hem son kullanıcı cihazlarında hem de kurumsal tarafta muazzam bir büyüme yaşamakta.’’ dedi.

Sağlık ve sosyal medya arasındaki bağlantı pekişerek devam ettikçe, sağlık personellerinin başarılı kalabilmeleri için sosyal medyayı kullanmalarının 5 nedeni vardır:

1) Gençlerin sosyal medya aracılığı ile paylaşılan tıbbi bilgilere güvenmeleri.

PWC Sağlık Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan son ankete göre,18-24 yaşlarındaki gençlerin %90’ı sosyal medyada dolanan sağlıkla ilgili bilgilere güvendiklerini söylediler. Bu %90 kişinin 80’ni de kendi kişisel tıbbi bilgilerini paylaşma eğiliminde olduklarını dile getirdiler.

Gençlerin bu ilgisi son zamanlarda doktor ve hasta arasındaki tıbbi bilgi alışverişini arttırmak umuduyla kendi Apple Watch cihazını piyasaya süren Apple gibi teknoloji devlerini de memnun etmekte.

2) Sosyal medyanın profesyonel ağları genişletebilmesi.

Sağlık personelleri günden güne diğer sağlık çalışanları ile iletişim içinde olmak için sosyal medyayı daha çok kullanmaya başladılar. Linkedin, Facebook ve Twitter gibi araçları kullanarak, sağlık personelleri kendi sosyal ağlarını genişletiyorlar ve kendi alanlarındaki diğer uzmanlarla iletişime geçiyorlar.

3) Anında geri bildirimlerden hem hastaların hem de sağlık kuruluşlarının kolaylıkla yararlanabilmesi.

Yapılan anketlere göre hastaların çoğunun doktorlarından randevu aldıklarında ve tedavi süresince rahatsızlıkları hakkında anında bilgilendirilmek istedikleri ortaya çıktı.

4) Tedavi seçimlerinde ve tedavi için gidilecek doktor seçiminde sosyal medyadan etkilenilmesi.

Tıpkı film seçmede ve şehirdeki restoranları belirlemede sosyal medyadan etkilenildiği gibi sağlıkla ilgili kararlarda da sosyal medyadan etkilenilmeye başlanıldı. Bu nedenle sağlık çalışanları kendi adlarının ve itibarlarının halk tarafından bilinmesi ve benimsenmesi için sosyal medyada güçlü bir kimliğe ihtiyaç duyuyorlar.

5) Sağlık çalışanlarının sonuç odaklı ölçümlerinde sosyal medyayı kullanması.

Sosyal medya, sağlıkçılara bakımı koordine etme fırsatı verir. Ayrıca sosyal medya hasta ile arasında güven oluşturmak için çevrimiçi bir ortam sağlar. Bir hastanın, hastane veya bir doktorla ilk karşılaşması genellikle onlinedır ve bu nedenle tedarikçiler güçlü bir yapı inşa etmek için bunu bir fırsat bilmelidirler.

Submit a Comment