Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Türkiye Alzheimer Derneği, Mizahın Koruyucu Etkisini Sosyal Medya Üzerinden Yayıyor

Türkiye Alzheimer Derneği, Mizahın Koruyucu Etkisini Sosyal Medya Üzerinden Yayıyor
Can Aytı

Günümüzde sosyal medyanın sağlık üzerindeki etkinliğinin tartışılmaz bir boyuta gelmesi ve özellikle ülkemizdeki insanların sosyal medya kullanımının yüksek olması ile ilgili olarak, sağlık ile ilgilenen vakıf, dernek ve kuruluşların da bu aracı etkili olarak kullanması beklenen bir durum. Bahsettiğim bu etkili kullanımın başarılı ve yaratıcı bir şekilde olmasına en taze örneklerden biri de bugün Türkiye Alzheimer Derneği’nin retweeti ile destek bulan Zaytung haberi/tweeti oldu.

10733583_10152765423634573_1603536976_n

Türkiye Alzheimer Derneği‘nin sosyal medyadaki etkinliği hakkında daha önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Facebook‘ta 15.000’in üzerinde takipçisi olan dernek, sosyal medya üzerinden düzenlediği Sosyal ve Yasal Haklar seminerleri, brunch etkinlikleri hakkında duyurular yapıyor. Ayrıca takipçilerini Alzheimer ve Demans hastalıkları hakkında bilgilendiriyor.

Zaytung’un haberini, “Mizah Alzheimer’a karşı koruyucudur.” başlığıyla paylaşan dernek, sosyal medyanın bu alanda nasıl etkili bir araç olabileceğini bizlere bir kez daha göstermiş bulunmakta.

Adsız

Submit a Comment