Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Türkiye Alzheimer Derneği Dünya Alzheimer Günü Etkinlikleri

Türkiye Alzheimer Derneği Dünya Alzheimer Günü Etkinlikleri
Nihal Yormaz

Dünya Alzheimer Federasyonu’nun 2014 raporuna göre; dünyada 44 milyon Alzheimer hasta sayısı mevcut. Bu sayının 2030 yılında 76 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Türkiye’de ise 350-400 bin civarında Alzheimer hastası olduğu tahmin edilirken yaşlı nüfusun artış hızı da göz önüne alındığında, 2050 yılında dünya çapında bu sayının maalesef 135 milyona ulaşması bekleniyor. Bu nedenle Dünya Alzheimer Günü her geçen yıl biraz daha fazla önem taşır hale geliyor.

Dünya Alzheimer Günü kapsamında Türkiye Alzheimer Derneği’nin bu sene yapacağı etkinlikleri ise aşağıdaki haberimizde bulabilirsiniz.

Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haşmet Hanağası, Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Başar Bilgiç ve Şişli Belediye Başkanı Sayın Hayri İnönü’nün katılımlarıyla 17 Eylül 2015 Perşembe günü düzenlenecek olan basın toplantısında şu konu başlıklarına yer verilecek:

  • Alzheimer hastalığında “aşı ile tedavi” yeniden mi canlanıyor?
  • Alzheimer hastalığında “yeni tedaviler”…
  • Alzheimer’den “korunmak” mümkün mü?
  • 2015 Dünya Alzheimer Kongresi’nde sunulan “yeni bulgular”…
  • Alzheimer hastalığında “erken tanı” için hangi yöntemler geliştiriliyor?
  • Alzheimer Derneği 2015 faaliyetler, 2016 planları.

Bunun yanı sıra; 18-21 Eylül tarihlerinde Şişli Meydanı’nda kurulacak stantta Alzheimer ile ilgili bilgilendirmeler yapılacak. Ayrıca, Dünya Alzheimer Günü kapsamında 19 Eylül tarihinde Belgrad ormanında düzenlenecek koşuya katılmanız da mümkün.

28 Eylül’de başlayacak olan eğitim zincirine katılarak hastalıktan korunmak için neler yapmanız gerektiği konusunda bilgi edinebilirsiniz. Son olarak 3 Ekim’de düzenlenecek tekne turuna mesai saatleri içinde 0212 224 4189 u arayıp rezervasyon yaptıran ilk 200 hasta ve hasta yakını ücretsiz olarak katılım sağlayabilecek. Tüm detaylar için Türkiye Alzheimer Derneği resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Submit a Comment