Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

DocPlanner Bir Numaralı Sağlık Platformu Olma Yolunda

DocPlanner Bir Numaralı Sağlık Platformu Olma Yolunda
Kubilay Han Uluerim

Polonya merkezli çevrimiçi doktor randevu şirketi DocPlanner, üçüncü fonlama kampanyasında 20 milyon $ topladığını açıkladı. Yapılan bu son kampanya, ENERN Invesments ve European Bank for Reconstruction and Development’ın (EBRD) da katılımıyla Target Global tarafından yönetildi.

Şirket, ayrıca Barselona, İspanya merkezli rakibi Doctoralia ile birleşitğini de duyurdu. Belirtilene göre, DocPlanner’ın birleşmeden önceki müşteri sayısı aylık 8 milyon civarıymış. %90’nını avrupalıların oluşturduğu 25 ülkelik bu kitleye Asya ve Güney Amerika da dahil.

Buna karşın Doctoralia’nın aylık müşteri sayısı ise 9 milyon iken, genellikle aktif olduğu ülkeler İspanya, Brezilya ve Meksika gibi latin kültürünün hakim olduğu yerler.

“Dünya çapındaki 1 numaralı çevrimiçi sağlık platformu olma amacımız var. Şimdiki odağımız, Polonya, Türkiye ve İtalya gibi önemli pazarlada daha güçlü bir varlık oluşturmak. Bunun için büyüme potansiyeli olan pazarlarda bünyemize şirketler katacağız veya gelişmemiş yerlerde hizmet sunacağız. Sağlık hizmeti platformlarının varlığı ve kullanışlılığı, bazı ülkelerde doktorlar ve hastalar tarafından yavaşça farkedilmeye başladı.” diyor DocPlanner CEO’su Mariusz Gralewski.

Submit a Comment