Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Yeni Ultrason Tablet Cihaz FDA’dan Onay Alabildi

Yeni Ultrason Tablet Cihaz FDA’dan Onay Alabildi
Buğrahan Ceylan

Akıllı telefon ve tablet cihazlarının sağlık sektörüne etkileri oldukça büyük olmuştur. Bu cihazlar için geliştirilen binlerce uygulama sayesinde, tam donanımlı bir medikal cihaz mantığında çalışabilen tablet bilgisayarlar, bu özellikleri sebebiyle FDA’nın da onayını almaları gerekmektedir.

Tüm bu gelişmeleri gözlemleyen firmalar ise, bu ihtiyaçlara yönelik kendi ürettikleri cihazları da piyasaya sürmeye başlamışlardır. Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Teratech Şirketi ise bunlardan bir tanesi. Teratech, ultrason cihazının özelliklerinde bir tablet geliştirdi ve bu cihaz FDA’dan tam onay alabildi.

teratech

İçinde işletim sistemi olarak Windows 7 touch bulunan tablet, şu an piyasada satılan diğer tabletler kadar farklı ve gelişmiş özelliklere sahip. Teratech firması acil durum, anestezi ve yoğun bakım için gelişmiş medikal cihazlar üreten bir firma olmakla beraber çıkardığı bu yeni ürünle, fark yaratmak ve yeni teknolojileri kullanmak isteyen sağlık kuruluşları içinde oldukça popüler olacak gibi gözüküyor. 11.5 inch yüksek çözünürlüklü ekrana sahip olan ve çoklu dokunuş özelliğini bünyesinde barındıran tablet ultrason, sağlık sektörünün geleceğinin mobil cihaz ve gelişmelerden ayrı ve soyutlanmış bir sektör olmayacağının bir göstergesi aynı zamanda.

Cihazın arayüz ve kullanımını merak edenler için video:

 

 

Submit a Comment