Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Beyin Gücünüzü 3D Filmlerle Arttırmaya Ne Dersiniz?

Beyin Gücünüzü 3D Filmlerle Arttırmaya Ne Dersiniz?

| On 29, May 2015

Giyilebilir teknolojiler, akıllı telefonlar ve teknolojinin birçok yeniliğiyle insan sağlığının nasıl geliştiğini artık hepimiz biliyoruz. Teknolojinin bu cephesinde işler böyleyken film sektörü de boş durmuyor. Peki, hiç film izlemenin zeka gelişimine ne kadar katkısı olabileceğini düşündünüz mü? Özellikle 3D filmlerin popülerliğinin günden güne arttığı çağımızda araştırmacılar baş ağrısına, mide bulantısına ve gözde çeşitli problemlere yol açan bu tarz filmlerin, olumlu etkileri üzerine bir çalışma yaptılar. İngilitere’de yapılan bu araştırmayla nörolog Patrick Fagan ve Thrill Laboratuvarından Profesör Brendan Walker, 3D film izlemenin uzun vadede beyin gücünü arttırdığını ve beyin fonksiyonlarınn daha iyi çalışmasını sağladığını ortaya çıkardılar.

Londra Piccadilly Vue sinemalarında hem standart hem de 3D formatında film izletilen 100 kişi üzerinde yapılan araştırmanın sonuçları ise şöyle:

–          Katılımcıların bilişsel yeti süreçlerinde %23 oranında artış

–          Katılımcıların reaksiyon verme oranlarında %11 oranında artış

Vue-cinema-292228

Araştırmayı yürüten bilim adamları, seyircilerin filmi izlemeye başladıktan 20 dakika sonra, beyin fonksiyonlarında bir canlanma olduğunu saptadıklarını belirtiyorlar. Çalışmanın bir parçası olan beyin görüntüleme başlıkları ve bilişsel beyin testleriyle de “Grey Matter” olarak adlandırılan beynin zeka merkezinin 3D filmlerden nasıl etkilendiği gözlemlendi. Pazarlama uzmanlarının çalışmayla ilgili yorumuysa, bu özelliği sayesinde 3D filmlerin izlenme oranında anlamlı bir artış gözleneceği ve hatta uzun vadede standart filmlerin piyasayı tamamen terk edeceği yönünde. Çünkü eğlendiren bir şeyin aynı zamanda kendilerine yarar sağlayan bir şey olduğunu bilen insanlar, doğal olarak bu yönde bir eğilim gösterecekler. Bu araştırmanın sonuçları, film sektörünün 3D alanında gelişimine de katkı sağlayacak gibi gözüküyor.

 

Submit a Comment