Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Romatizma TV, Dünya Artrit Haftasında 100 bin Ziyaretçiye Ulaştı

Romatizma TV, Dünya Artrit Haftasında 100 bin Ziyaretçiye Ulaştı
Can Aytı

Sosyal medyanın sağlık alanındaki önemi gün geçtikçe yeni bir haber ile birlikte karşımıza çıkmakta. Bu alandaki en son örnek ise Romatizma.tv’den geldi.

Hastalara referans kaynağı olmak, hekime erişimi kolaylaştırmak ve hastalıklar hakkında her türlü detaylı bilgiyi sunmak için Türkiye Romatoloji Derneği tarafından hazırlanan Romatizma TV, hastaların internet erişiminin olduğu her yerde kolayca sorularına yanıt alabilmelerini hedefliyor. Sitede, 300’e yakın soru çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri tarafından kısa videolar şeklinde yanıtlanıyor. Site halkın erişimine açık ve ücretsiz olarak faaliyet gösteriyor.

Artrit hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 12 Ekim haftası Dünya Artrit Haftası olarak anılıyor. Açıldığı günden bu yana romatoid artrit, Behçet hastalığı, ankilozan spondilit, ailevi Akdeniz ateşi ve lupus gibi pek çok romatizmal hastalık hakkında en doğru bilgileri veren romatizmatv.com bu yıl 100.000 ziyaretçiye ulaşmanın gururunu yaşıyor.

Romatizma TV, Türkiye içerisinden en çok İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Eskişehir, Konta, Kocaeli ve Diyarbakır illerinden ziyaretçi alıyor.

Ziyaretçilerin en çok merak ettiği ve en çok tıklanan konu başlıkları ise şunlar;

  1. Ürik asidim yüksek ne yapabilirim?
  2. Steroid tedavisi nedir? Kullanırken nelere dikkat edilmelidir?
  3. Ankilozan spondilit tedavisinde kullanılan ilaçlar nelerdir?
  4. Romatizma TV nedir hangi amaçla hazırlanmıştır?
  5. Ankilozan spondilit nedir
  6. Romatizmal hastalıklar nelerdir?
  7. Fibromiyalji nedir?
  8. Ankilozan spondilitte HLA-B27 testi ne anlama geliyor?
  9. Romatoid artrit nedir?

En sık görüntülenen videolar ise şunlar oldu;

  1. Raynaud hastalığı nasıl tedavi edilir?
  2. Ailevi Akdeniz ateşi (FMF) hastalığının tedavisi var mıdır? Hayat boyu ilaç kullanmak zorunda mıyım?
  3. SLE hastalığı nedir? Nedeni nedir? Otoimmün hastalık ne anlama gelmektedir?
  4. Ailevi Akdeniz ateş (FMF) atağı esnasında tedavide ne yapmak gerekir?
  5. Ankilozan spondilit tedavisinde kullanılan ilaçlar nelerdir?
  6. Kortizon tedavisi kullanırken nelere dikkat edilmelidir?
  7. Fibromiyalji hastaları için egzersiz önerileri nelerdir?
  8. Sjögren sendromu nedir, klinik bulguları nelerdir?
  9. Ailevi Akdeniz ateşi (FMF) hastalığı nedir?
  10.  Gut hastaları nasıl diyet yapmalıdır?

Doç. Dr. Timuçin Kaşifoğlu Romatizma TV hakkında şunları söylüyor: “En sık görülen romatizmal hastalıklardan olan romatoid artrit, ankilozan spondilit, sedef romatizması, Behçet hastalığı, ailevi Akdeniz ateşi, sistemik lupus eritematozus (SLE), gut gibi daha birçok hastalık romatizmal hastalıklar olarak gruplanmakta; bunların tanı ve tedavisi romatologlar tarafından yapılmaktadır.Ülkemizde sayısı 200’ü geçmeyen romatoloji uzmanına karşılık, milyonlarca romatizma hastası bulunuyor. Doktora kısıtlı erişimi olabilen bu hastalar şimdiye kadar hastalıkları ve tedaviler hakkında internete başvurduklarında kafa karıştırıcı ya da doğru olmayan bilgilerle karşılaşıyorlardı. Türkiye Romatoloji Derneği bu nedenle romatizmalı hastaların doğru, bilimsel ve herhangi bir kâr amacı gütmeyen bir bilgilendirme sitesine ihtiyaç duyduğunu düşünerek Romatizma TV isimli internet sitesini hazırladı” şeklinde konuşuyor.

Türkiye Romatoloji Derneği Romatizma TV Koordinatörü Doç. Dr. Timuçin Kaşifoğlu erken dönemde tanısı konmuş ve uygun bir şekilde tedavi edilmiş birçok romatizmal hastalığın ilerlemesini geciktirmenin, hatta önleyebilmenin mümkün olabildiğini vurgulayarak “Romatizmal hastalıkların başlangıcında doğru tanı konması ve uygun tedavi başlanması önemlidir. Başlangıçta yapılan uygun tedavi hastanın sonraki yaşamı için kritiktir. Erken tanı ve uygun tedavi ile sakatlık gelişimini, çalışma ile ilgili kısıtlılıkları, hastalığa bağlı tıbbi ve ekonomik maliyetleri azaltmak mümkün olabilmektedir” diye konuşuyor.

Comments

  1. senol yenigul

    Emegi gecenler sonsuz tesekkurler
    ..

  2. senol yenigul

    2003 yilindan bu yana r.a hastasiyim.prf.dr
    Vedat hamuryutan hocaya senede bir kez tahlillerimle gidiyorum
    Humira kullandim son 5 yildir.bobreklerde urik asit 10-15 civarinda donem donem hafif agrilar oluyor.surekli yuruyus yaptigim beslenmeme cook dikkat etmeme ragmen bel ve kalcalardada agrilarim var
    Birde ilac alma muayene gibi konularda daha hizli bir sistemin hastahanelerde uygulanmasi gerekir

Submit a Comment