Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Sağlık Sektöründe Instagram Giderek Yaygınlaşıyor

Sağlık Sektöründe Instagram Giderek Yaygınlaşıyor
Kubilay Han Uluerim

”Kullanıcıların sadece fotoğraf ve resim paylaşarak popüler olduğu bir ortamda sağlık hizmeti vermek mümkün mü?” sorusuna Amerika’daki sağlık kuruluşlarından cevaplar var.

Facebook ve Twitter gibi sosyal ağların yanında, büyük sağlık kurumları tarafından çok sık kullanılmayan Instagram, giderek popülerleşiyor. Instagram üzerinde yapılan hızlı bir aramayla elimize geçene sonuçlara göre, ABD’de Instagram’ı etkili bir şekilde kullanan sağlık kurumları şunlar:

Elimizdeki bu az miktarda kurumun Instagramı kullanma şekilleri ve amaçları farklı tabi. Örneğin Chicago Department of Public Health genelde tanıtım ve tutundurma üzerine resimler paylaşıyor:

Chicago IG

Birkaç beğeni ve yorum alan Chicago Department of Public Health paylaşımları, çok büyük etkiler yaratmasa da belli miktarda katılıma neden olmuş. 2.7 milyonluk şehirde 195 takipçiye sahip olduklarından, Instagram hesaplarının hâlâ tam olarak insanlara erişemediğini anlıyoruz.

Diğer yandan Red Pump Project’in 905 takipçisi var. Kadınların ve kızların AIDS hakkında bilgilenmesini desteklemek için, kırmızı ayakkabıyı sembol olarak kullanmayı seçmişler. #RockTheRedPump etiketiyle fotoğraflarını paylaşan takipçiler, desteklerini her ortamda gösteriyorlar.

SONY DSC

Chicago Department of Public Health’in paylaşımlarıyla karşılaşınca Red Pump’ın yaptıkları çok daha başarılı. Özellikle paylaşılan fotoğraflarda takipçileri yönlendiren mesajlar vermeleri ve projeye katılmaya davet etmeleri, sosyal medyada çok daha fazla ses getirmelerini sağlamış durumda.

 

Submit a Comment