Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

KKR, WebMD’yi 2,8 Milyar Dolara Satın Aldı

KKR, WebMD’yi 2,8 Milyar Dolara Satın Aldı
Mert Çelik

Dünyanın en önemli özel yatırım şirketlerinden Kohlberg Kravis Robert (KKR), sağlık hizmetleri için dijital geleceğe yatırım yapmak adına sağlık bilgileri servis sağlayıcısı WebMD Health Corp’u yaklaşık 2,8 milyar dolar karşılığında satın almaya karar verdi.

KKR teknoloji ortak başkanı Herald Chen’e göre çevrimiçi sağlık bilgi sağlayıcısını edinmek, KKR’nin Internet Brands işini büyütmesine de yardımcı olacak.

Chen, “Sağlık hizmetlerinin daha fazla bilgi ve iç görü ortaya koyabilmek için dijital medya, internet ve mobil teknoloji kullanımının son derece erken bir döneminde olduğunu düşünüyoruz” diyor.

KKR, 2014’te Internet Brands’i satın almıştı ve geçen yıl da Fodor’s Travel Publications Inc. ve Auto Credit Express için yapılan anlaşmalarla ve satın alımlarla medya ve yazılım şirketini güçlendirdi. WebMD’yi satın almak ise Internet Brands’in tarihindeki en büyük anlaşma oldu.

Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, WebMD’nin hissedarları 66.50 dolarlık nakit bir hisse alacak. Bu rakam cuma günkü kapanış seviyesinden yüzde 20 daha fazla ve şubat ortasında hisse senetlerinin işlem gördüğü fiyattan yüzde 29 daha yüksek.

Bu satın alma 12 yıl önce halka açılan ve şu anda her ay 75 milyon tüketicinin kullandığı WebMD’nin bir alıcı bulup bulmayacağı konusunda aylardır süren spekülasyona da bir son vermiş oldu.

Kaynak: Bloomberg

Submit a Comment