Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Hastanenin Yeni Personeli Bakteri Tarayıcı Robot

Hastanenin Yeni Personeli Bakteri Tarayıcı Robot
Derya Öztürk

New Jersey’deki Saint Peter’s Üniversitesi Hastanesi kadrosuna, Star Wars’taki R2-D2’yu andıran yeni bir robot ekledi. Hastane odalarındaki süper bakterileri taraması için tasarlanan bu robot, ultraviyole (UV) ışınlarını kullanarak odanın tehlikesiz olduğundan emin oluyor.

Sevdiğiniz bir kişi, bir önceki hastadan kalan antibiyotiklere dirençli bakterilerle dolu bir odaya yatırmak ister miydiniz? Xenex tarafından üretilen LİghtStrike robotunun da görevi sizi bu endişelerden arındırmak.

Şirketin ortak kurucusu Dr. Mark Stibich, “LightStrike robotumuz hastane odalarındaki yüzeyleri, enfeksiyonlara neden olan süper bakterileri öldürmek için yoğun ultraviyole ışınları kullanarak hızla dezenfekte ediyor, böylece hastaların ve çalışanların güvenliğini arttırıyor” diyor.

67.000 dolarlık bu robot odaya ilk girdiğinde öncelikle odada kimsenin olmadığından emin olabilmek için etrafı tarıyor. Daha sonra, bakterilerin ve virüslerin DNA yapılarına zarar veren UV ışınlarını yollamaya başlıyor. Böylece onların çoğalmasını ve enfeksiyona sebep olmalarını önlemiş oluyor.

Kaynak: DigitalTrends

Görsel: OrToday

Submit a Comment