Dijital Teknolojiyi Mercek Altına Alacak Yepyeni Bir Program
Nihal Yormaz | On 24, Jun 2015
Massachusetts Institute of Technology (MIT), geçtiğimiz günlerde tıp alanında hazırladığı, yeni bilgisayar korsanlığı programını tanıttı. MIT, hazırladıkları MIT Hacking Tıp Programı adlı bu yeni programın, kar amacı gütmeyen ve dijital sağlık ürünlerinin gerçekten işe yarayıp yaramadığını ortaya çıkarmak amacıyla üretildiğini açıkladı. Enstitü, bu yeni programla dijital ürünlerin değerini belirleme yöntemleri geliştirerek sağlık paydaşlarını bir araya toplayacak.
Son yıllarda, küresel giyilebilir teknoloji sektöründe büyük bir patlama yaşanıyor ve her geçen gün genç girişimci şirketler, yeni ürünlerinin lansmanını yapmak için yeni yatırımcı şirketler arıyor. Transparency Market Research pazar araştırma firması tarafından yayınlanan bir rapora göre, giyilebilir sağlık teknolojisi pazarının, 2018 yılına kadar 5,8 milyar $’a ulaşması bekleniyor ve bazı uzmanlar rakamın aslında çok daha yüksek olacağını iddia ediyor. Giyilebilir biyosensörler, büyük veri platformları, tele-tıp uygulamaları ve fitness cihazları gibi öğeler, her yıl daha karmaşık bir hale geliyor ve çok yönlü bir şekilde büyüyor. Birçok bilim insanı, bu eğilimi kontrolün doktordan hastaya geçeceği yeni bir dönemin şafağı olarak görüyor.
Linköping Üniversitesi’nde profesör ve araştırmacı bilim adamı Anthony Turner, yaptığı basın açıklamasında “Modern sensörler ve telekomünikasyon araçları gelecekte, doktorla hasta arasında bir güç dengesi kurmaya yarayabilir. Söz gelimi; hekimler, hizmet sunarken hastalar bilgiyi kendileri edinebilirler.” şeklinde konuştu. Durumun böyle olduğu bir dönemde, kimse dijital teknoloji devriminin potansiyelini inkar edemiyor ve birçok yeni ürün, kendini kanıtlamak amacıyla çeşitli yollar bulmak için pazarda mücadele ediyor. Teknoloji ve sağlığın etkileşimini incelemek amacıyla başlatılan MIT Hacking Tıp Programının kullanıldığı ilk çalışma grupları, Ekim ayı başı gibi çalışmalarına başlayacak.
Submit a Comment