Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Kanser Hastalarına Kişiye Özel Tedavi Seçenekleri Sunan Caris Life Sciences Türkiye’de!

Kanser Hastalarına Kişiye Özel Tedavi Seçenekleri Sunan Caris Life Sciences Türkiye’de!
Kubilay Han Uluerim

Moleküler biyoloji ve genetik alanları baş döndürücü bir hızla ilerliyor. Bu alandaki gelişmeler tüm dünyada hızla artan kanser hastalığı ile mücadelede de yeni ufuklar açıyor. Gelişmeler, sadece kanserde kişiye özel tedavileri başlatmakla kalmıyor, tümöre özel tedavilerin de yolunu açıyor.

Gelinen noktada sadece her hastanın değil, her tümörün de kendine özgü olduğu fikri gelişti. Bu nedenle tedaviyi sitolojik olarak tümöre de özelleştirmek gerekiyor.

Bu anlamda kanser tedavisine yönelik geniş kapsamlı çalışmalar yürüten dünyanın sayılı biyoteknoloji şirketlerinden biri olan Caris Life Sciences, artık Türkiye’de de hizmet veriyor. Caris Life Sciences dünyanın en gelişmiş “moleküler tümör profilleme” hizmeti sayesinde kanserli hastalara kişiye özel ilaç tedavisi uygulayabilmek mümkün hâle geliyor.

Caris’in sunduğu hizmette tüm solid tümör tiplerine Next Gene Sequence (NGS), Floresan in-situ hibridizasyon (FISH), Kromojenik in-situ hibridizasyon (CISH) ve immünohistokimya (IHC) yöntemleriyle çok ileri teknolojide testler uygulanıyor. Bu testlere tümör tipine göre ilave olarak Sanger dizilemesi, Pyro dizilemesi ve Fragman analizleri yapılıyor.

caris-life-sciences-logo-big

Bilimsel gelişmeleri yakından takip eden Caris, son olarak RNA füzyon analizini de bünyesine katmanın yanı sıra, immünoterapide önemli rol oynayan PD-L1 ve PD-1 hakkında sonuç vermektedir.

Tıbbi onkologlardan, patologlardan, moleküler genetik uzmanlarından ve araştırmacı bilim adamlarından oluşan güçlü bir profesyonel ekip tarafından değerlendirilen sonuçlar, geliştirilen 33.000’den fazla ilaç-biyomarker eşleştirmesi ve 120.000’den fazla literatürün derlenmesiyle oluşturulan büyük bilimsel veriler ışığında hastaya kişiselleştirilmiş tedavi seçeneklerini 2 hafta gibi kısa bir sürede sunuyor.

Moleküler profilleme hizmeti ile potansiyel faydaya sahip ilaçları belirleme, bununla birlikte potansiyel faydası olmayan ilaçlardan kaçınma imkânı söz konusu. Tüm dünyada bugüne kadar 100.000’den fazla hastaya moleküler profilleme yapıldı ve tedavi seçenekleri tükenmiş hastalar için çok faydalı veriler elde edilerek tedavi yanıtı alınan çok sayıda vaka oldu.

Bu bir tanıtım yazısıdır.

 

Kaynak:

Submit a Comment