Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

2014’ün 10 Büyük Dijital Sağlık Yatırımı

2014’ün 10 Büyük Dijital Sağlık Yatırımı
Ceren Gülpınar

Rock Health haziran ayı raporuna göre, 2014 yılının ilk çeyreğinin sonu itibariyle, dijital sağlık finansmanı, 2014 için belirlenen toplam fonu aştı. Bu büyüme, yılın ilk yarısı için en çok yatırım alan şirketleri ortaya çıkardı.

Proteus Digital Health, 2013’ün ilk yarısındaki gibi, 2014’te de en büyük yatırımı aldı. Geçtiğimiz yıl 62.5 milyon dolarlık yatırım alırken, bu yılki bütçe 172 milyon dolar olarak belirlendi. Benzer bir şekilde, geçtiğimiz yıl tüm yatırımlar 252.5 milyon dolar bütçeye sahipken, bu yıl toplam rakam 553 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

sağlık yatırımı

İşte en yükseğinden en düşüğüne, bu yıl en çok yatırım alan 10 şirket:

  • Proteus Digital Health: Mobil teknolojiyle birlikte, kronik koşulları tedavi eden ilaçların entegresini sağlayan ve yutulabilir sensörler aracılığıyla, sağlık hizmetlerinin daha erişilebilir ve yönetilebilir olmasını hedefleyen şirket, 172 milyon dolarlık yatırımla en üst sıraya yerleşti.
  • NantHealth: Şirket, en az 250 hastane tarafından kullanılan bulut tabanlı, klinik karar destek platformu sunmaktadır.  Kanser tedavisi için, nüfus sağlık platformu ve öğrenme sistemi içeren ürün paketleriyle, hastalara bir dizi hizmet sunan şirket, 135 milyon dolarla en yüksek ikinci yatırımı aldı.
  • Doximity: ABD’deki 3 önemli tıp ağından biri olan Doximity, doktorların güvenli bir şekilde ve anında diğer sağlık profesyonelleri ile bağlantı kurmalarını sağlamaktadır. Böylelikle doktorlar, diğer sağlık profesyonelleri ile iş birliği kurarak uygulamalarını geliştirme imkanı bulurken, aynı zamanda yeni kariyer fırsatlarını da kollayabilmektedir. Doximity, 54 milyon dolarla en yüksek üçüncü yatırımı almıştır.
  • Voalte: Hayat değiştiren sağlık hizmetler için, iletişim araçları oluşturan Voalte, aldığı 36 milyon dolarlık yatırımla dördüncü sıraya yerleşti.
  • Voluntis: Çoğunlukla diyabet yönetim yazılımı odaklı çalışan şirket, müşterilerine uygulamaları doğrudan olarak satmayıp, bunun yerine, ilaç ve tıbbi cihaz şirketleriyle çalışmaktadır. Şirket, aldığı 29 milyon dolarlık yatırımla beşinci sıraya yerleşmiştir.
  • MDLive: Mobil sağlık cihazlarıyla, uzaktan doktor-hasta ilişkisi kuran tele tıp hizmetleri sunan şirket, 23.6 milyon dolarlık bir yatırım almıştır.
  • Welltok: Sosyal sağlık ağı şirketi olan Welltok, 22 milyon dolarlık yatırımla yedinci sıraya yerleşmiştir.
  • TigerText: Güvenli mesaj platform ağı olan şirket, 21 milyon dolarlık yatırımla sekizinci sırada yer almıştır. Bu ağ tarafından sunulan hizmet yardımıyla, herhangi bir doktor TigerText ile başka bir doktor ile ücretsiz olarak güvenli iletişim kurabilir.
  • Senseonics: Şirket, diyabet hastalarının hayatlarını kolaylaştırabilmek için, glikoz izlemeye yarayacak ürünler geliştirmektedir. Şirket, 20 milyon dolarlık yatırımla en çok yatırımın yapıldığı şirketler arasında dokuzuncu sırada yer almıştır.
  • WellDoc: Hastalık yönetim sonuçlarını iyileştirmek ve sağlık maliyetlerini azaltmak için teknolojiden yararlanan bir sağlık şirketidir. Yaklaşık olarak aldığı 20 milyon dolarlık yatırımla ilk 10 şirket sıralamasında sonuncu olmuştur.

 

Submit a Comment