Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

2016 Yılının İlk Çeyreğinde FDA’den İzin Alan Sağlık Cihazları -2-

2016 Yılının İlk Çeyreğinde FDA’den İzin Alan Sağlık Cihazları -2-
Kubilay Han Uluerim

İkinci bölümümüzde kısaca özetleyeceğimiz teknolojiler başlıca şöyle:

Mome Kardia

Lowell, Massachusetts merkezli InfoBionic FDA 510(k) iznini uzaktan hasta gözlem sistemi MoMe Kardia için aldı. MoMe Kardia, hastaların kalbindeki ritm bozukluklarını EKG, solunum ve harekete göre tespit edebiliyor. Topladığı verileri kişinin doktoruna ve yakınlarına yollayabilir. Bu sayede kalp krizi vakalarında ölüm riski en aza indiriliyor. Oldukça hafif olan bu cihaz hastanın boynuna veya kemerine asılabilecek kadar küçük.

MoMe

 

Quell

Neurometrix firması, acı azaltan giyilebilir cihazı Quell’in yeni akıllı telefon kontrollü versiyonu için FDA’den izin aldı.  Öncülleri gibi bu cihaz da sinir uyarma özelliği sayesinde kronik acıyla müdahaleye yardım ediyor. Baldıra giyilen cihazı kullanan kişiler istedikleri zaman 2 farklı terapi modelini seçebiliyor.

quell.ng_

Wing

St. Louis, Missouri merkezli Sparo Labs tarafından geliştirilen uygulama bağlantılı nefesölçer Wing, tezgâh üzerinde satılmak için FDA’den izin almıştı. Wing şimdilik direkt olarak tüketiciye pazarlansa da Sparo bu ürünü ilaç sektörüne de satmayı düşünüyor. Sparo, Wing sayesinde astım, KOAH ve diğer solunum rahatsızlıklarına sahip hastaların solunum şekillerini takip ediyor ve yaklaşan krizler hakkında haber verebiliyor.

Screenshot-2015-06-06-15-22-51

Submit a Comment