Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Iowa’da Gezici Klinik Dönemi

Iowa’da Gezici Klinik Dönemi
Ali Mahmut

Montgomery Country Memorial Hospital, sağlık servislerinin halk tarafından daha ulaşılır olmasını hedefliyor. Bu kapsamda; medikal bir gezici araç üretilmesine karar verdiler. Hastanenin direktörü ve halkla ilişkiler sorumlusu Dave Jennings, bu hizmetlerinin Red Oaak çevresinde sağlık hizmetlerine ulaşamayanlara hizmet edeceğini söylüyor.

montgomery

Jennings: ”Özel ekipmanlarla donatılmış sağlık aracımız ile insanlara klinik servis hizmetlerini mobil olarak verebileceğiz. Bu yeni servisimiz için başlangıç maliyeti olarak 346.000 doların üstünde bir bütçe ayırdık. Mobil kliniğimizi taşıyacak araç ve gerekli ekipmanlar da bu bütçeye dahil. Southwest Iowa’da; ulaşım problemleri, iş hayatının yoğunluğu gibi sebeplerden dolayı birçok kişi sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorlanıyor. İnsanlar gün boyu çalışıyorlar ve akşamları hastalanabiliyorlar. Kendilerini iyi hissetmedikleri zaman ve acil servise gitmek istemediklerinde, fazla alternatifleri kalmıyor. Gezici klinik; sağlık hizmetlerini artırmak için dizayn edildi.’’

Montgomery Country Memorial Hospital’ın yeni başlayacak hizmeti; akut ve kronik sağlık problemlerine destek için hizmet verecek. Gerekli durumlarda hastaları hastaneye de ulaştıracak olan mobil klinik, aynı zamanda sağlıklı yaşam programlarını destekleyen ve felaket anlarında da hizmet verecek şekilde tasarlanıyor.

 

 

 

 

 

Submit a Comment