Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

LeapBand: Çocuklar İçin Giyilebilir Teknoloji Ürünü

LeapBand: Çocuklar İçin Giyilebilir Teknoloji Ürünü
Yasemin Şahan

Fitness gibi mobil aplikasyonlar, genellikle yetişkinlere özgü oluyor. Diğer yandan, çocuklar da mobil ve giyilebilir teknolojinin avantajlarından yararlanabilmeli. Bu bağlamda, LeapFlog çocukların kullanabileceği akıllı bileklik olarak tasarlanmış, giyilebilir teknoloji ürünü LeapBand’ı üretti. Yetişkinlerin kullandığı giyilebilir teknoloji ürünlerini baz alarak tasarlanan akıllı bilekliğin farklılaştığı nokta ise daha mizahi ve eğlenceli özellikler barındırmasıdır. LeapBand’ın harekete duyarlı sensörleri sayesinde kullanıcı ne kadar hareket ederse mobil cihaza o seviyede yeni oyunlar yüklenebilmektedir.

Leapfrog

Fiziksel aktiviteye teşvik eden bu dijital oyunların yanı sıra, çocuklarda sorumluluk duygusunu geliştirmeye yönelik devamlılık arz eden bir oyun da bulunmakta; ejderha, panda, köpek gibi karakterlerden tasarlanmış minik oyun ikonlarını sağlıklı yiyeceklerle besleme, onlarla birlikte fiziksel aktivite yaparak puan kazanma gibi aşamalardan oluşmaktadır. LeapBand, çocuklarda sağlıklı ve aktif yaşam bilincini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

leapband-activity-band

 

Giyilebilir teknoloji ürünü akıllı bileklikler 4 ila 7 yaş arası çocukların kullanabileceği şekilde tasarlanmış. LeapBand; 128X128 ekran boyutu, akselerometro, şarj edilebilir batarya ve üç renk (mavi, pembe ve yeşil) seçeneği ile şu an için Amerika Birleşik Devletleri’nde 39 dolara pazarlanan LeapBand yakında uluslararası pazara girecek.

Submit a Comment