Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Giyilebilir Teknolojiler 2020’ye Kadar 1.3 Milyon Hayat Kurtarabilir

Giyilebilir Teknolojiler 2020’ye Kadar 1.3 Milyon Hayat Kurtarabilir
Alperen Sözen

İsviçreli Soreon‘un araştırmasına göre, akıllı giyilebilir cihazlar 2020’ye kadar 1.3 milyon hayatın kurtarılmasını sağlayabilir.

Analistler, akıllı giyilebilir cihazların sağlık sektörünü en çok değişime zorlayan inovasyon olduğunu düşünüyorlar.

Rakamın yüksek olmasının nedeni, giyilebilir cihazların kullanılmasıyla hastanelerdeki takip sistemlerinin gelişmesi üzerine; çok sayıda hastaya anında müdahale edilmesi olarak açıklanıyor. Giyilebilir teknoloji yardımıyla, yoğun bakımın hasta izleme ve gözlemleme prosedürleri hız kazanabilir. Böylece olası bir anormalliğin erkenden haber verilmesi sağlandığında, daha hızlı ve efektif müdahale mümkün olabilir.

artefact2

Çalışmaya göre, kardiyovasküler hastalıkların giyilebilir cihazlarla takibi sayesinde 230.000 ölüm engellenebilirken, obeziteye bağlı ölümler 150.000’e kadar düşürülebilir. Özellikle kronik hastaların, giyilebilir cihaz pazarının değerini 2020’ye kadar 41 milyar dolara çıkartması bekleniyor. Kronik hastaların sürekli takibi ve veri toplanmasını sağlayabilecek en pratik çözüm, şimdilik, giyilebilir cihazlar olarak görülüyor.

Rapora göre, gerçek zamanlı sürdürülebilir hasta takibi, sağlık sektöründe gitgide daha da popüler hale geliyor. Sadece 2014 yılında, dünyada 10 milyon adet giyilebilir cihaz satıldı.

Giyilebilir cihazların, hastane maliyetlerini 6 yıl içinde gözle görülebilir oranda düşürmesi bekleniyor. Raporun tamamına 2400 Avro karşılığında buradan ulaşabilirsiniz.

 

Submit a Comment