Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

2015 Yılında Göreceğimiz 4 Sağlık Trendi

2015 Yılında Göreceğimiz 4 Sağlık Trendi
Alperen Sözen

2014 yılı dijital sağlık sektöründe büyük bir yıldı. 2013’te sektöre yapılan yatırımların, geride bırakmak üzere olduğumuz bu yılda ikiye katlandığını gördük. Şüphesiz, dijital sağlık sektörüne önümüzdeki yıl da pek çok yatırım yapılacak. Girişimcilerin fırsatları kovalayacağı 2015 için, şimdiden görülen dört trendi sizler için derledik.

Kulaklara Özel Giyilebilir Teknoloji Ürünleri
IriverOn ve FreeWavz gibi kulaktan sağlık verileri elde edebilen bazı cihazları zaten gördük. Ne var ki, sektör bundan daha fazlasını geliştirmeye meraklı. Girişimcilerin en büyük yatırım yapacakları ve destek alacakları cihazlar, kulaklara takıldığında rahatsızlık vermeyecek cinsten olacak.

2015 Mart ayında piyasaya sürülmesi beklenen Sensogram’ın SensoTRACK cihazı, kulağınızdan kalp ritminizi ve tansiyonunuzu ölçebilecek. Attığınız adımları ve yakılan kaloriyi de hesaplayan cihaz, vücut duruşunuz ve lokasyonunuz hakkında da bilgi verebilecek.

Piyasaya çıkış tarihi 2015 Mart olarak belirlenen Sensotrack’in genel görünümü.

BitBite‘da 2015 boyunca dikkatle takip edilmesi gereken giyilebilir cihazlar arasında. BitBite’ın en önemli özelliği, yeme alışkanlıklarınızı takip ederek, bu alışkanlıklarınızı geliştirebilmek için gerçek zamanlı beslenme tavsiyeleri verebilmesi.

Ter Sensörü Şeritleri
Çok yakında vücudumuzun biyokimyasını basit bir sensörle takip edebileceğiz. Electrozyme esnek bir sensör üzerinde çalışıyor. Sensör, giyilebilir cihazın arkasına yapıştırılabiliyor ve terinizde saklı metabolik maddeleri analiz ederek elkrolit dengenizi korumanıza yardımcı oluyor. Bununla birlikte vücudunuzdaki su miktarı, kas yorulmaları ve fiziksel performansınızın da ölçülmesini sağlıyor.

Akıllı Telefon Kapları
Sıkça kullanılan telefon kaplarının medikal cihazlara dönüştürülmesi gündemde. Şimdiden örneği bulunan bir cihaz var: AliveCor. FDA onaylı bu telefon kabı, mobil olarak EKG kaydetmenize ve kalp ritmi kayıtlarınızı tutmanıza imkan veriyor. Parmak uçlarınızla ya da kabı kalbinizin üstüne koymanızla sadece 30 saniyede kayıt alabiliyorsunuz.

Reçeteli Uygulamalar
Google Play Store ve App Store’da bulunabilecek binlerce sağlık uygulaması var. Reçeteli uygulamaların ilk örneklerinden biri, WellDoc’un BlueStar‘ı. Uygulama Tip 2 diyabet hastalarına yönelik geliştirildi. Hastalar uygulama içinde glikoz seviyelerini, diyetlerini ve egzersizlerini depolayabiliyorlar. Uygulama bu bilgilerden yola çıkarak, hastalara anlık geri bildirimlerde bulunuyor ve onlara yol gösteriyor.

diy

Submit a Comment