Aktivite Takip Cihazlarına Gerçekten Hazır Mıyız?
HIMSS 2016’da yapılan açıklamalardan biri de WebMD’nin 2600 kullanıcı üzerinde yaptığı anketin sonucuydu.
Bu açıklamaya göre millennials nesli(1980-2000 arası doğanlar) ile 1942 öncesi doğan yaşlılar, toplumun aktivite takip cihazlarını en az kullanan kısmını oluşturuyor. ”Millennials nesli genellikle bu teknolojilerin fiyatlarından şikâyetçi olurken yaşlı nesil ise bu cihazları doktorlar tarafından tavsiye edilmediği sürece kullanmıyor. Bu sorunların çözümü için gençlere ücretsiz aktivite takip cihazları verilmesi, yaşlıların ise doktorlar tarafından teşvik edilmesi gerekiyor” diyor Medscape’den Christina Hoffman.
Yapılan bu anket ve diğer 195 doktorun yaptığı yardımcı anketlerin 4 farklı neslin gözlenmesiyle sonuç verdiği söyleniyor. Bu 4 neslin Silents (1942 öncesi doğanlar), Baby Boomers (1946-1964 arası doğanlar), Generation X (1960 ve 1980’lerin başında doğanlar) ve Millennials (1980-2000 arası doğanlar) olduğu belirtiliyor. Ankete göre Silents olarak tabir edilen neslin üyeleri, internetteki sağlık portallarını sadece ilaç tedariki ve laboratuvar kontrolleri için kullanırken millennials nesli çeşitli avantajlardan haberdar olmak ve sigorta kapsamıyla ilgili bilgilenmek için kullanıyor.
Ayrıca anket sonucunda doktorların sadece %31’nin aktivite takip cihazlarını önerdiği ortaya çıkmış. Bunların %67’si ise bu cihazların kullanıcı kişiyi motive ettiğini ve tedavi için düzenli bir yaşantıya soktuğunu söylemiş. %20’lik bir grup ise bu cihazların toplayacağı verinin öneminden bahsetmiş. ”Neredeyse doktorların %70’i bu cihazları hastalarına önermiyor.” diyen Jamie DeMaria, nedeni sorulduğunda ”pahalı, kullanımı zor, bu bilgiler ne işe yarıyor ki?” gibi cevaplar duyduklarını söylüyor ve pek çok kişinin bu teknolojilere daha alışamadığını vurguluyor.
Submit a Comment