Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Bebek Sağlığı Hakkında Danışmanlık İçin Hindistan’dan Dijital Atılım

Bebek Sağlığı Hakkında Danışmanlık İçin Hindistan’dan Dijital Atılım
Kubilay Han Uluerim

Bebek bakımı ve gelişimi için danışmanlık, günümüzde en çok hizmet verilen alanlardan birisi. Fakat, ailelerin ekonomik durumu veya yoğun iş yaşantısı yüzünden bu tarz eğitim ve danışmanlık veren kurslara gitmek herkes için mümkün değil.

Bu soruna bir çare olarak Hindistan’da geliştirilen Babygogo, ülkedeki ilk anne ve çocukla ilgili sağlık uygulaması olma niteliği taşıyor. Babygogo üzerinden, sağlık hizmeti uzmanlarına ve diğer ebeveynlere sorular sorabiliyorsunuz. Bu sayede sağlık sorunları, yemek, çocuk gelişimi, hamilelik ve büyüme ile ilgili tavsiyeler alınabiliyor. Babygogo, bebeğinizin tıbbi ihtiyaçlarını anlayarak, kullanıcılara en uygun içeriği ve hizmeti sunmayı amaçlıyor. Aynı zamanda, aşı tarihlerini hatırlatarak, doktor randevularını kaçırmanızı engelliyor.

Bebeğinizle ilgili kişisel bilgileri girdiğiniz uygulama, filtreleme özelliği sayesinde, sisteme girilen bilgileri analiz ederek sonuçlar veriyor. Eğer bebeğinizin doktoru Addodoc – For Doctors uygulamasını kullanıyorsa, bebeğinizin sağlık kayıtlarına ulaşabiliyorsunuz. Tavsiye almak için mesajlaştığınız doktorlardan aynı zamanda randevu da alabiliyorsunuz. Geliştirici ekibi oluşturan Siddhartha Ahluwalia, Sowrabh NRS, Satyadeep Karnati ve Avinash Hindupur, Babygogo’yu hazırlarken pek çok çocuk sağlığı uzmanından faydalandıklarını söyleyerek, uygulamanın Hindistan için önemini vurguluyorlar.

Submit a Comment