Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Kalp Yetmezliği Hastaları Endotronix ile Sürekli Gözlem Altında

Kalp Yetmezliği Hastaları Endotronix ile Sürekli Gözlem Altında
Kubilay Han Uluerim

Kalp yetmezliğiyle mücadele ve uzaktan takip sistemleri geliştiren Chicago merkezli Endotronix, son fonlanma kampanyasında $32 milyon topladığını açıkladı. Yapılan bu fonlamaya katılanlar arasında BioVentures, SV Life Sciences, Lumira Capital, Aperture Venture Partners ve OSF Ventures gibi büyük isimler bulunuyor. $50 milyon toplanan kampanyaya şimdilik adı ifşa edilmeyen kurumsal bir firmanın da yatırım yaptığı söylenenler arasında. BioVentures, SVLS, Lumira, Luxemburg Capital temsilcileri, anlaşmanın parçası olarak yönetim kuruluna katılacaklar.

“Bu yeni sağlık teknolojileri yatırımcılarını ve yönetim kurulu üyelerini memnuniyetle karşılıyoruz. Yapılan fonlama, bizim pulmoner arter (akciğer atardamarı) yerleştirilebilir sensörümüz, bulut tabanlı hasta idare ve güvenlik sistemlerimiz dahil tüm klinik programlarımızı destekleyecek.” diyor Endotronix CEO’su Harry Rowland.

Endotronix, bir cihaz üreticisi olarak dijital sağlık ve bulut tabanlı aygıtlar üzerine oldukça ciddi çalışan bilindik bir firmadır. Kalp yetmezliği bulunan hastaların uzaktan gözlemlenmesine olanak sağlayan yerleştirilebilir kablosuz pulmoner arter basınç sensörü geliştiren şirket, şimdilik ürünü piyasaya sürmüş değil. Firma yetkililerinin söylediğine göre; kalp ritmindeki değişiklikleri gözlemlemek, kötüye giden kalp yetmezliğinin tespit edilmesi için en isabetli yöntem. Lakin, bu yöntem şimdiye kadar sadece klinik ortamlarda uygulanabiliyordu. Endotronix’in hizmeti, hastaların, hasta bakıcıların ve doktorların toplanan verileri görmesine ve buna göre özelleştirilmiş tedavi planları üretilmesine olanak sağladığı için diğer yerleştirilebilir cihazlardan çok daha üstün.

Harry Rowland’ın söylediğine göre; geliştirilen teknolojinin temel amacı: kalp yetmezliği hastalarının sürekli olarak hastaneye gelmelerini engellemek ve uzaktan takip ederek düşük masraflı tedaviler üretip tasarruf yapmak.

Submit a Comment