Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Myo Armband Dikkatleri Toplamaya Devam Ediyor

Myo Armband Dikkatleri Toplamaya Devam Ediyor
Kubilay Han Uluerim

Bağlantılı kol bandı Myo’yu geliştiren Kanada merkezli giyilebilir teknoloji şirketi Thalmic Labs, yaptığı B serisi fonlama kampanyasında 120 milyon dolar topladı. TechCrunch’ın raporuna göre kampanya Intel Capital, Amazon Alexa Fund ve Fidelity Investments Canada tarafından yönetildi. Resmi açıklamaya göre elde edilen bu parayla San Francisco ofisine yeni çalışanlar alınacak ve ürün yelpazesi genişletilecek.

2014 yılında piyasaya sürülen ve daha önceden de haberini yaptığımız Thalmic’in ürünü Myo armband, kullanıcının kaslarındaki elektriksel faaliyetleri hissederek sadece el kol hareketleriyle elektronik aletleri kullanmasını sağlıyor. Cihaz, DJ’lerin sahne ışıklarını ve efektlerini kontrol etmesi, drone uçurma ve tıbbi protezler gibi pek çok farklı alanda kullanılıyor. Örneğin Johns Hopkins University’de yapılan bir projede, kolları bulunmayan bir hastanın 2 Myo armband kullanarak bir çift mekanik kolu kontrol etmesi sağlanmış.

signlanguage-2x2760

Arizona State University’de yapılan başka bir araştırma ise Myo ile akıllı telefon veya bilgisayarları birleştirerek işaret dili konuşan ve konuşamayanların anlaşabilmesini hedefliyor. Sceptre adı verilen proje, Amerikan İşaret Dili hareketlerini bir yazılıma öğretmek için Myo armband kullanıyor. Teoriye göre bir kullanıcı Myo giyip işaret dilinde konuşmaya başladığında yazılım bunu algılıyor ve söylenilen kelimeyi bir ekran vasıtasıyla karşıdaki kişiye yansıtıyor.

Thalmic Labs kampanya sonrası çıkaracağı ürünler hakkında henüz bir açıklama yapmamış olmasına rağmen yakın zamanda Tara Kriese’i CMO olarak işe aldığını duyurmuştu. Kriese daha önceden Samsung Electronics’in sanal gerçeklik teknolojileri pazarlamasının başında görev alıyordu.

 

Kaynak:

 

Submit a Comment