Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Yetersiz Beslenen YaÅŸlılara NHS’ten Mobil Uygulama DesteÄŸi

Yetersiz Beslenen YaÅŸlılara NHS’ten Mobil Uygulama DesteÄŸi
Kubilay Han Uluerim

SaÄŸlık teknolojileri ÅŸirketi Inhealthcare, BirleÅŸik Krallık’ın Darlington kasabasındaki yetersiz beslenen yaÅŸlılara yardım edeceÄŸini duyurdu.

Bu proje boyunca Age UK Darlington’ta çalışan gönüllüler, ücretsiz akÅŸam yemekleri sırasında yaÅŸlılardan kilo ve iÅŸtahlarıyla ilgili bilgiler toplayacak ve bir mobil uygulamaya girecek. Bu veriler daha sonra yerel diyetisyen ve genel pratisyenlerle paylaşılacak, yetersiz beslenen yaÅŸlılar tespit edildiÄŸinde yardım edilecek.

“Semt hemÅŸireleri ve genel pratisyenler, bu hizmetten faydalanabilecek kiÅŸileri tespit ettikleri anda direkt bize yönlendirecekler. Bir deÄŸerlendirmeden geçen kiÅŸiler, ardından günlük olarak akÅŸam yemeklerine davet edilecek. Bu yemekler sırasında kendilerini tartacak ve uzmanlardan tavsiye alacaklar. SoÄŸuk ve karanlık kış aylarında yaÅŸlılar herkesten fazla risk altındadır. Sadece soÄŸuk deÄŸil, yalnızlık ve yetersiz beslenme de bu riskin temellerini oluÅŸturur. Bu hizmet sayesinde kimin ihtiyaç sahibi olduÄŸunu anlayıp müdahale edebileceÄŸiz.”

-County Durham and Darlington Foundation Trust’tan Uzman Diyetisyen Catherine McShane

Inhealthcare CEO’su Bryn Sage ise yapılan bu ortaklık sayesinde yetersiz beslenmenin azalacağını, gereksiz hastane baÅŸvurularının son bulacağını ve NHS’in sırtından büyük bir yük kalkacağını söylüyor. Ek olarak bu akÅŸam yemekleri sırasında insanların sosyalleÅŸmesi ve yalnızlık hissinden kurtulması da planlanıyor.

 

Kaynak:

Submit a Comment