Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

BirleÅŸik Krallık’tan Dijital SaÄŸlığa 67.7 Milyon Pound Yatırım!

BirleÅŸik Krallık’tan Dijital SaÄŸlığa 67.7 Milyon Pound Yatırım!
Kubilay Han Uluerim

Birleşik Krallık başbakanı Theresa May, akıl sağlığı hizmetlerinde dijital teknolojilerin kullanımının artması için hükümetin 67.7 milyon pound yatırım yapacağını açıkladı.

Bu yatırımlar özellikle lise, iÅŸ yerleri ve küçük mahalle topluluklarında akıl saÄŸlığını desteklemek için kullanılacak. Ek olarak Ä°ngiltere’nin ulusal intihar önleme stratejisini deÄŸiÅŸtirilmesi konusuna deÄŸinildi.

“BaÅŸbakanın, akıl saÄŸlığı konusuna kiÅŸisel öncelik vermesi ve bunu sosyal adalet adı altında yapması oldukça önemli. Theresa May’in duyurusundaki en önemli noktalarından biri de ulusal intihar önleme stratejisini deÄŸiÅŸtirme fikridir. Kendisi her gün ölen 13 vatandaÅŸtan 1’inin intihar ettiÄŸini ‘sarsıcı gerçek’ olarak dile getirmiÅŸtir. AraÅŸtırmalarımızı temel alan bu yeni stratejide Manchester’ın rolü büyüktür.”

-Manchester Ãœniversitesinden Prof. Louis Appleby

“67.7 milyon pound yatırımın ilham kaynağı baÅŸka ülkelerin bu konudaki baÅŸarılı denemeleridir. Hükümet bu yatırımın sonuçlarını halka çabuk ulaÅŸtıracak; stres, endiÅŸe ve diÄŸer hususlarda sıkıntıları olanlar internet üzerinden semptomlarını kontrol edip dijital terapiye eriÅŸebilecektir.”

-BaÅŸbakan Theresa May

 

Kaynak:

Submit a Comment