Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Giyilebilir Teknolojinin Son Harikası: MYO Armband

Giyilebilir Teknolojinin Son Harikası: MYO Armband
Ebru Demirok

Çığır açacak yeni bir ürün Thalmic Lab’dan geliyor! Adeta insan hayatını kolaylaştırmak için tasarlarmış büyüleyici bir cihaz. Cihazın adı Myo Armband. Myo Armband kasların hareketlerini algılayarak kesintisiz bir şekilde kablosuz bilgisayarları, tabletleri ve yeni nesil telefonları kontrol edebilmenizi sağlar. Sadece elinizle uyguladığınız dalga ile dijital dünyayla iletişimi sağlayabilirsiniz. Benzer cihazlar tüm kol hareketlerini algılayamazken, bu ürün 6 eksenli bir hareket sensörü ile donatılmıştır ve bu sensör tek bir parmak hareketini dahi algılayabilir.

Myo Armband ile aklınıza gelebilecek birçok şeyi yapabileceksiniz. Örnek vermek gerekirse, slayt gösterisi sunmak, elektronik cihazınızda müzik dinlemek, internette gezinmek, wireless bağlantısı olan her türlü makineyi yönetebilmek ve dahası…

Bu cihazı sağlık açısından problemleri olan insanların da tercih etmesi kuvvetle muhtemel. Sadece kolunuzu kıpırdatarak istediğiniz şeyi yapmak oldukça kolay olacağa benziyor. Yatalak bir hasta veya fizik tedavi sürecindeki bir hasta için de hem motivasyon hem tedavi aracı olarak kullanılabilir. Cihazın içerisindeki kamera sayesinde dilediğiniz gibi kayıt alabiliyorsunuz.

Doktorlar ise,  gerek hastalığın belirlenmesinde, gerek tedavi sürecinde gerekse ameliyat esnasında bu teknolojiden faydalanabilecekler. Daha önce yapılan araştırmalar, cerrahların bu tarz cihazlara son derece ihtiyaç duyduğu yönünde. Üstelik temassız şekilde algıyı sağlayabilen Myo Armband sayesinde sterilizasyonu daha uzun süre koruyarak mikrop kapma ve enfeksiyon riskini de en aza indirmiş olabilecekler. Bu teknolojinin birçok hastanede ve klinikte kullanılabilecek olduğunu öngörmekteyim.

Laboratuarlardaki cihazlar da bu teknolojilerle uyumlu şekilde tasarlanırsa, araştırmacılar ve teknisyenler için aşırı derecede yararlı olacağını düşünüyorum. Böylece deneylerde kontaminasyon oranı da daha aza indirgenmiş olabilir. Aynı zamanda vakitten de büyük kazanç sağlanabilir.

Birçok insanın hayalini kurduğu ürüne 25 Şubat itibariyle ön siparişler verilmeye başlandı bile. Ön sipariş için belirlenen fiyatı ise 149$. Tanıtım videosu Youtube’da 3 günde 1milyondan fazla izlenme sayısını yakalayan ürün;  Microsoft Kinect,  Sony EyeToy,  LeapMotion ve Google Glass arasındaki olası savaşa dahil olacak gibi görünüyor. Son 24 saatte 10.000’den fazla sipariş alınan bu ürün kısa sürede beklediği potansiyele ulaşacak gibi duruyor.

 

Submit a Comment