Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

MS Hastalarının Davranışlarını Anlamak için Sosyal Medyayı İncelemek

MS Hastalarının Davranışlarını Anlamak için Sosyal Medyayı İncelemek
Can Aytı

FDA sosyal medyayı direkt müşteriye yönelik bir pazar olarak kullanmaya kafa yorarken, pazarlamacılar bu kanalı spesifik hastalıklar için hasta düşüncelerini, ilaçları ve tedavi seçeneklerini görmek için kullanıyor. Sosyal medyayı belirli bir süre MS hastalığı için araştıran Richard Meyer, bulgularını şöyle anlatıyor.

Twitter, Facebook ve hasta toplulukları bir ay süreyle incelendiğinde, MS hastalarının ihtiyaçları hakkındaki bulgular şu şekilde;

Spesifik MS Bölümleri

Yeni Tanı Konulmuş Olanlar:

Bu hastalar sosyal medyadan görüldüğü üzere 2 istek üzerinde yoğunlaşıyor. Bunlardan ilki; neden ve nasıl sorularına cevap verilmesi (belli ki yeni tanı konulmuş hastaların geneli MS hastalığı hakkında çok şey bilmiyor). İkincisi ise, MS hastalığı ile nasıl yaşayabilecekleri hakkında bilgi. Bu hastaların sosyal medyada aradıkları şey genel olarak MS hastalığı geçirmiş kişilerin akıl hocalığı.

MS Hastaları:

Bu hastalar bir süredir MS teşhisiyle yaşayan insanlar. Genellikle sosyal medyada aradıkları; belirli tedaviler, ilaçlar ve yan etkileri hakkında onları cesaretlendirici bilgi. Bu insanlar hakkındaki şaşırtıcı şey ise onların alternatif tedavi yöntemleri hakkında yakından bilgi sahibi olması.

Hasta Yakınları:

Bu kişilerin arayışı, MS hastalarının ihtiyaçlarını anlamak üzerinde yoğunlaşıyor. Daha önemlisi, kendilerine destek arıyorlar. Sevdikleri için hayatı daha da kolaylaştırmaya çalışıyorlar.

Peki bir pazarlamacı bu bilgilerle ne yapabilir? Bu bilgileri daha iyi bir hedefli içerik yaratmak gibi bir amaçla kullanabileceğine inanıyoruz.

Submit a Comment