Hastalara Dijital Mecradan Ulaşmak
Bilgi çağının gereği hepimiz bilgisayarlarımızda sıkça vakit geçiriyoruz. İçerik topluyor, paylaşımlarda bulunuyor, dünyanın bir ucundaki çalışanlarla, şirketlerle, ortaklarla sürekli iletişim kuruyoruz. Tüm bunların yanında sözlükler, vikiler ve sosyal medyanın diğer araçlarıyla hızlı akış sağlayarak işlerimizi bir mekana bağlı kalmadan yürütebilmenin rahatlığı içerisindeyiz. Peki tüm bu iletişimi hastalara uygularsak neler olabilir?
Pek çok birey, sağlıkla ilişkili konularda internete başvuruyor. Bu başvurular genellikle hastalık hakkında bilgilenmek, doktor aramak, forumları okuyarak fikir edinmek şeklinde gerçekleşiyor. Bilgi çağının sonsuz imkanları içerisinde hastaları bilgilendirmek pek çok fayda sağlayabilir. Hastaları doğru ve güvenilir bilgiye en hızlı ulaştırmanın çaresini ise yine bize sosyal medya sunuyor.
JAMA Internal Medicine’in yayınladığı bir çalışmada, randevudan önce araştırma yapan hastaların ziyaretlerinin daha yararlı geçtiği gözlenmiştir. Hastalar, aynı zamanda karar verirken daha az baskı hissetmiş ve genel deneyimlerinden daha çok memnun kalmıştır. Buradan da anlaşılabileceği gibi bilgilendirilmiş hastalar tedaviye yardımcı olurlar ve katılım sağlarlar. Hastaları bilgilendirmek ve bu şekilde tutmak için pek çok yöntem mevcut. İşte bunlardan birkaçı;
- Medikal bir blog tutmak: Bloglar bilgilendirmek için vazgeçilmezlerdendir. Sürekli güncellenen doğası gereği hastalarla düzenli olarak etkileşim sağlar. Yoruma açık gönderileriniz bilgi alışverişine yol açarak hastaların bilgilerinin güncel kalmasına yardımcı olur. Ayrıca hastaneler ve doktorlar için, hastalarına hizmetleriyle ilgili daha detaylı bilgi akışı sağlar ki bu en büyük avantajıdır. Siteniz ve blogunuz arasında bağlantı kurarak, trafik sağlayabilirsiniz.
- Sosyal medya anahtarı: Sosyal medya bilgi akışı ve hızlı iletişimin anahtarını elinde tutuyor. Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, LinkedIn gibi sosyal medya siteleri hastaların bilgilendirilmesinde kilit rol oynuyor. Bir Google araması hastalarınızı her zaman sizin resmi internet sitenize yönlendirmeyebilir. Sosyal medya siteleri doğaları gereği etkileşime geçen ve görsel-işitsel uyaran bir yapıya sahiptir. Bu da hastaların sizi daha kolay bulmasını sağlar. Etkileşim arttıkça, sıralamanız yükselir ve sosyal medya sayfalarınızdan yapacağınız yönlendirme ile resmi internet sitenize trafik akışı sağlamış olursunuz. Bu mecralar aynı zamanda önceki hastalarınızın olumlu geribildirimler paylaşarak trafiği arttırmalarına da yol açar.
- Mobile Uyumlu Hale Gelin: Bilgili potansiyel hastalarınız dışarıdalar ve sürekli hareket halindeler. Web sitelerinizi, sosyal medya hesaplarınızı ve blogunuzu mobil cihazlara uygun hale getirmeyi unutmayın. Lokasyon bazlı uygulamaları kullanın ve hastalarınıza hep yanlarında olduğunuzu hatırlatın.
Submit a Comment