Sağlık Organizasyonlarının Mutlaka Kullanması Gereken 3 Sosyal Medya Platformu
Son yıllarda sosyal medyanın bir endüstri haline gelmesi ve giderek büyümesi, sağlık sektörü oyuncularının da sosyal medya aktivitelerinde bulunmalarını zorunlu hale getirdi. İletişimin değişimi ile gelen bu zorunluluk aslında, sektörel dönüşümü de tetikledi. 2005 yılında 5 milyon kullanıcıyla yola çıkan Facebook, şimdilerde 845 milyon katılımcıyla yoluna devam ediyor ve bu trend hiç yavaşlama sinyali vermiyor.
Sosyal medyanın sanal boyutu, etkileşim ve bilgi değişimi için çoğu zaman anonim bir ortam ve açık iletişim sağlaması, iletişimin kendisini arttırıyor. İnsanların, diğer insanların hikayelerine olan ilgileri ve onların fikirlerini önemsemesi sosyal medya etkileşiminin görünürlük ve bilinirlikle ilgili ne kadar faydalı olabileceğini gösteriyor.
Peki sağlık organizasyonları hangi kanalları kullanmalı?
- Facebook: Boston Çocuk Hastanesi sosyal medya uzmanı Ryan Paul’a göre Facebook giderek sahne arkasında hastaların sorularının cevaplandığı bir forum halini alıyor. İnternet sitelerinde aradıklarını bulamayan hastaların soru sormak için Facebook sayfalarına yöneldiğini belirten Paul, Facebook’u kendi pratikleri için oldukça önemli buluyor.Facebook, sağlık organizasyonlarına markalama faydasının yanında pek çok başka fonksiyonda sunuyor. Mercy Hospital, yaptığı Facebook uygulaması ile hastaların doktorlarını kendi Facebook profillerine iliştirmesini sağlıyor. Böylece çok yönlü bir iletişim başlamış oluyor.
- YouTube: Sosyal ağların devi YouTube, sağlıkla ilgili içerik görüntülemede en sık kullanılan sosyal ağ. Kaiser Permanente ve Elekta gibi büyük sağlık firmaları, kendi organizasyonlarına iç görü sağlamak için YouTube’u kullanıyorlar.YouTube, hastane olanaklarından ve çalışan kadrodan bahsetmek için de doğru bir mecra. Bu sayede hizmet sektörü olmanın getirdiği zorluklardan fiziksel kanıtı da canlı olarak hastalara sunmak mümkün.
- Twitter: Kurulduğu günden bu yana büyük aşama kaydeden Twitter, özellikle doktorlara hastalarıyla daha kişisel tabanda iletişim kurma ve hasta sorularını cevaplama imkanı sunuyor.Doktorların kendilerinden şikayetçi olan ya da memnun olan hastalarını Twitter’dan takipleri, işlerinde daha profesyonel ve zaman odaklı olmalarına yardım edebilir.
Sağlık sektörü, sosyal ilişkiler üzerine kuruludur. Bu durumda sosyal medyaya sadece bir süreç ya da teknoloji olarak bakmak yerine, bağlantıları daha efektif kullanmaya yardımcı olacak önemli bir araç olarak bakmak çok daha mantıklı olacaktır.
Submit a Comment