Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

2016 Yılının İlk Çeyreğinde FDA’den İzin Alan Sağlık Cihazları -1-

2016 Yılının İlk Çeyreğinde FDA’den İzin Alan Sağlık Cihazları -1-
Kubilay Han Uluerim

Bildiğiniz gibi bu sene dijital sağlık teknolojileri alanında pek çok gelişmeye şahit olduk ve birçok tıbbi cihaz her zamanki gibi FDA’den izin almak için başvuruda bulundu. Bu yazı dizimizde 2016’nın ilk çeyreğinde FDA510(k) izni almayı başarmış firmalar ve teknolojileri hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

YuGO

İsrail merkezli firma Biogaming, FDA iznini Microsoft Kinect temelli fiziksel terapi sistemi için aldı. YuGO sayesinde fizyoterapistler hastaları için kişiselleştirilmiş oyun şeklinde tedaviler tasarlayabiliyorlar. Bu oyunlar daha sonra Xbox veya Kinect bağlı masaüstü bilgisayarlarda oynanabiliyor. Hastaların hareketlerini takip eden sistem, otomatik olarak kayıt alıp rapor çıkartıyor. Bu sayede sakatlık ve rahatsızlığın tedaviye verdiği tepki sürekli olarak takip edilebiliyor.

022_game_rehabilitation_system

Dario

Yine İsrail merkezli olan Labstyle Innovations, akıllı telefon bağlantılı glikoz ölçeri Dario için FDA 510(k) izni almış bir firma. Kullanıcıların kanındaki glikozla ilgili tüm bilgilerini gösteren ve öngörülerde bulunan Dario, beslenme kılavuzu, kayıt defteri ve gözlem sistemine sahip. Yardımcı uygulamasıyla senkronize olan bu cihaz, cebe sığacak kadar küçük.

05.fw_

Triggerfish

İsviçre merkezli Sensimed, doktorların glukoma gelişimini takip etmesine yarayan bağlantılı kontakt lensi Triggerfish için FDA izni almıştı. Geliştirilen sensörlü lens 24 saat boyunca gözdeki değişimleri kaydediyor ve topladığı verileri kullanıcının boynuna taktığı kayıt cihazına yolluyor. Sonrasında ise bu veriler Bluetooth yardımı ile hastanın doktorunun bilgisayarına aktarılabiliyor.

SENSIMED_sensor_in_eye

Submit a Comment