Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

2016 Yılının İlk Çeyreğinde FDA’den İzin Alan Sağlık Cihazları -3-

2016 Yılının İlk Çeyreğinde FDA’den İzin Alan Sağlık Cihazları -3-
Kubilay Han Uluerim

Smart Pump

Redwood City, California merkezli akıllı telefon bağlantılı Smart Pump adlı bir göğüs pompası geliştiren Naya Health, 2016’nın ilk çeyreğinde FDA izni almış firmalardan bir diğeri. Hava yerine hidrolik sistem kullanarak anne sütü toplayan Smart Pump, kullanıcıları için daha rahat ve sağlıklı bir deneyim sunuyor. Cihaz aynı zamanda Naya Health Tracker uygulaması sayesinde kaç defa kullanıldığını ve bebeğin beslenme saatlerini kaydediyor. Ek olarak firmanın bir de Apple Watch uygulaması geliştirdiği biliniyor.

naya_smart_pump

Withings Thermo

Nokia tarafından satın alınan Fransız firma Withings, FDA 510(k) iznini Withings Thermo için aldı. Ağız veya koltukaltına yerleştirilmekten ziyade alından sıcaklık ölçümü yapan Thermo, 16 farklı kızılötesi sensör ile anında binlerce ölçüm yapabiliyor. Toplanan veriler akıllı telefona aktarıldıktan sonra gerekli notlar alınıyor ve rapor tutulabiliyor.

Withings-Thermo-Techno-F°-962x644

Trak

Sandstone Diagnostics firması da sene başında mobil uygulama bağlantılı erkek doğurganlık testi Trak system için izin almayı başarabilmişti. 2. Sınıf tıbbi cihaz olarak satılan Trak, kullanıcının sperm örneklerini özel kartuşlar vasıtası ile toplayarak analiz ediyor; doğurganlık oranlarını hesaplayıp Dünya Sağlık Örgütü standartları ile karşılaştırıyor. Sperm sayısını tespit etmenin yanında toplumdaki ortalama değerler ile karşılaştırma da yapan cihaz, kullanıcıya tavsiyeler vererek sağlıklı kararlar almalarını sağlıyor.

sdx_trak-website_parallaximage

Submit a Comment