Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

2016 Yılının İlk Çeyreğinde FDA’den İzin Alan Sağlık Cihazları -4-

2016 Yılının İlk Çeyreğinde FDA’den İzin Alan Sağlık Cihazları -4-
Kubilay Han Uluerim

QbCheck

İsveç merkezli QbtechFDA 510(k) iznini dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (ADHD) hastası çocuklarda klinik karar verme, tespit ve tedavi konusunda destek sağlayan çevrimiçi aygıtı QbCheck için almıştı. Firmanın belirttiğine göre; ADHD’yi normal yollardan tespit etmek oldukça karışık, yüksek maliyetli ve önyargı riski taşıyor. Qbtech’in teknolojisi bu hastalığın daha kolay tespit edilmesi ve gözlemlenmesini sağlıyor.

QbCheck_ADHD_test_

AVIVO

Sektörün devlerinden Medtronic‘in AVIVO mobil hasta yönetim sistemi de FDA’den izin almış teknolojilerin başında geliyor. Kalp hastalarının sürekli olarak takip edilmesini ve aralıklarla veri transferini sağlayan AVIVO, kalp krizi vakalarında ölüm oranlarını azaltmayı hedefliyor. Giyilebilir sensör ve verici tabanlı çalışan sistem, Medtronic sunucularına veri yollayarak tıbbi takibe imkân tanıyor.

d-and-m-seeq-banner4_1

Jazz Wireless 2 Blood Glucose Monitoring System

New Hampshire merkezli AgaMatrix, kablosuz glikoz gözlem sistemiyle pazara giren tipik firmalardan biriydi. Jazz Wireless 2 Blood Glucose Monitoring System adlı cihaz ve yardımcı uygulaması, daha önceden firmanın piyasaya sürdüğü diğer cihazlarla aynı temellere dayanarak çalışıyor. Ölçüm yaptıktan sonra 5 saniye içinde sonuç veren Jazz, mobil uygulaması ile senkronize olup tüm verilerini doktorlara ve hasta yakınlarına gönderebiliyor.

jw-with-signal

Submit a Comment