Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

2016 Yılının İlk Çeyreğinde FDA’den İzin Alan Sağlık Cihazları -5-

2016 Yılının İlk Çeyreğinde FDA’den İzin Alan Sağlık Cihazları -5-
Kubilay Han Uluerim

Dyna-Vision

Sene başında FDA’den izin alan firmalardan Amsterdam merkezli QServe GroupDyna-Vision uzaktan gözlem sistemini piyasaya sürmüştü. Firmanın geliştirdiği bu sistem, kalp sağlığını gözlemlerken topladığı bilgileri sisteme gönderiyor. Sunucularda toplanan verilere daha sonra WiFi veya 3G yoluyla uzaktan gözlem cihazları veya akıllı telefon uygulamaları ile erişilebiliyor. Bu sayede hastanın doktoru ve yakınları sürekli olarak bilgi alabiliyorlar.

dynahand

ECG Mini Continuous ECG Monitor 

Ocak ayında ECG Mini adlı anlık gözlem cihazı için izin alan LifeWatch Technologies’in ritm bozukluğunu tespit eden Arrythmia Detector adlı bir cihazı daha bulunuyor. Akıllı telefonlar ile bağlantılı olmayan bu cihazlar, hücresel bağlantı sayesinde topladıkları verileri gözlem merkezlerine yollayabiliyorlar.

LifeWatch, aynı zamanda Vital Signs patch adlı hayati değerleri gözlemleyen kullan-at çıkartma şeklindeki cihazı için de Ocak ayında bir güncellemeye tabii tutulmuştu. Bu cihaz EKG, vücut sıcaklığı, doymuşluk, hareket takibi, kalp ve solunum ritmi takibi yapabilen yapışkan bir banttan ibaret. Yaklaşık 7 gün devamlı gözlem yapabilen cihaz, pili bittiğinde atılıyor. Sistem ayriyetten kablosuz bağlantılı bir nabız bilekliğine ve uygulamaya sahip.

ACT-III-device-phone
iHealth Track

iHealth Labs’in ana şirketi Andon Labs, iHealth Track adlı kan basıncı takip monitörü için Şubat ayında izin alabilmişti. Kablosuz bağlantıya sahip bu bileklik, akıllı telefon bağlantısı ile topladığı verilerden raporlar çıkartıyor. Firmanın açıklamalarına göre; iHealth Track’in daha geniş hafıza kapasitesi, az enerji harcaması gibi farklı özellikleri, onu bir önceki neslin cihazlarından ayırıyor.

ihealth-track-product-photos-2

Submit a Comment