Google Glass Girişimciler İçin Bir Fırsat Olabilir mi?
Son yıllarda sağlıkta dijital gelişmeler, ağırlıklı olarak teknolojinin ilerlemesine ve teknolojiyle beraber kullanıcıların değişen alışkanlıklarına bağlı olarak değişim göstermektedir. Hatta artık sağlık alanındaki gelişmeleri dijital, mobil ya da sosyal medya olarak birbirinden ayırmak dahi gittikçe zorlaşmaktadır. Bunun sebebi ise; bu üç alanın birbiriyle oldukça bağlantılı bir şekilde gelişiyor olmasıdır. Google’ın 2013 yılında tanıttığı Google Glass ürünü ise bu duruma iyi bir örnek olarak sunulabilir.
Google Glass donanım ve yazılımsal olarak sunduğu imkanlar ile teletıp olanaklarının günümüzdeki en gelişmiş versiyonu olma yolunda ilerlemektedir. Pek çok mobil yazılım girişimcisi Google Glass’ı hayat kurtarabilecek bir yenilik olarak değerlendirmektedir. A.B.D. Texas’da kullanılmaya başlanılan EyeSight isimli uygulama ile Google Glass’ı bir teletıp cihazına çevirmek mümkün olabiliyor. Özellikle sağlık uzmanlarına muayene olmak için gidemeyecek olan hastalar, Google Glass sayesinde yakında uzaktan muayene şansına sahip olabilecekler. Hemşirelerin gerekli durumlarda Glass’ı kullanarak çekecekleri video ve görüntüler, sağlık uzmanlarının kullandığı akıllı telefon ve tabletlere aktarılabilecek.
Daha pek çok girişim, Google Glass’ı hasta ve doktor arasındaki mesafeyi kapatmakta kullanmak için çalışmalar yapmaktadır. Tabii tüm bu çalışmalar eğer gizlilik ve güvenlik konusunda bazı düzenlemeler yapılmazsa uygulamaya geçemeyecektir. Pek çok sağlık uzmanı kritik hasta bilgilerinin, internet korsanlarının saldırılarıyla çalınabileceğini, Glass gibi mobil cihaz ve bazı sağlı uygulamalarınınuygulamaların henüz bu konuda yetersiz kaldığını söylemektedir.
Submit a Comment