Klinik Çalışanlarının Mobil Cihaz Kullanım Alışkanlıkları
Mobil cihazların kullanımı her geçen gün artıyor. Bilgiye anlık ulaşma isteği, zaman kısıtlamaları gibi faktörler kullanımın artmasında büyük öneme sahip. Özellikle sağlık sektörü mobil alanında büyük bir hızla ilerliyor. Her geçen gün piyasaya sürülen uygulamalarla git gide yaygınlaşan bir trend mobil sağlık.
Bir sağlık teknolojisi firması olan HIMSS, bu konuyla ilgili 170 kişi üzerinde yaptıkları bir anketin sonuçlarını açıkladı.
- Klinik çalışanları mobil cihaz kullanımında en çok -%69.4 ile- hasta bilgilerine bakıyor.
- %64.7 oranla ikinci en yüksek kullanım oranına sahip işlev ise klinik çalışanlarının genel sağlık bilgilerine bakmak.
- Anket katılımcılarının %48.8’i mobil cihazları insanları bilgilendirmek ya da eğitmek için kullanırken %41.8’i ise klinik bilgiler almak için bu yola başvuruyor.
- En düşük kullanım oranına sahip olanlar ise %22.94’le kronik hastalık yönetimi, %21.18 ile hasta bilgileri analizleri ve %20 ile uzaktan bakım bilgileri.
Ankete katılanlara çalıştıkları kurum tarafından aldıkları teknolojik destek sorulduğunda elde edilen sonuçlar ise şöyle:
- Katılımcıların %69’u akıllı telefon desteği, %67’si çağrı cihazı desteği, %56’sı cep telefonu desteği ve %43’ü de sağlık teknolojileri üzerine programlanmış tablet cihazı desteği aldıklarını belirtiyor.
- Buna karşın katılımcıların %63’ü tablet cihaz desteği, %30’u akıllı telefon desteği, %14’ü cep telefonu desteği ve %8’i çağrı cihazı desteği istediğini dile getirdi.
Anket sonuçlarına göre kullanılan mobil uygulamaların %77’si bir başka firma tarafından üretildiğini ve satın alındığını, %52’lik bir kesim kullandıkları uygulamaların kurumun anlaşmalı olduğu bir başka firma tarafından üretildiğini ve katılımcıların %32’si kullandıkları uygulamaların, kurumlarının kendi teknoloji birimleri tarafından üretildiğini dile getiriyor.
Anket katılımcılarının %35’i kurumlarının tüketici kullanımı için en az 1 uygulama sağladığını belirtiyor.
Submit a Comment