Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Sıvı Kaybı Sorununa Alternatif Çözüm: Hydrate Mate

Sıvı Kaybı Sorununa Alternatif Çözüm: Hydrate Mate
Kubilay Han Uluerim

Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için gün içinde koşu, bisiklet ve yürüyüş gibi faaliyetlerde bulunan kişilerin sıklıkla göz ardı ettiği konulardan biri de sıvı kaybı. Vücudun kaybettiği sıvının sürekli olarak yenilenmemesi durumunda boğaz, mide ve deride meydana gelen hastalıklardan halisünasyona ve bayılmaya kadar varan sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Bu tarz sportif faaliyetlerde bulunurken tükettiğimiz su miktarını ve geriye ne kadar su kaldığını kontrol etmek Hydrate Mate adı verilen yeni bir teknolojiyle artık daha kolay.

glmuxtorwdp817n5hq3c

Hydrate Mate de Indiegogo üzerinden kitle fonlama ile yürütülen projelerden bir diğeri. Çantanıza koyduğunuz bir su torbası, hortuma bağlı ölçüm yapan bir aparat ve telefon uygulaması sayesinde sürekli olarak içtiğiniz suyun miktarını hesaplıyor Hydrate Mate. Çeşitli sorunlara çare olarak hazırlanan projenin 4 farklı temel gerekçesi ve çözümü var.

Tehlike faktörü: Eğer etrafta kimsenin olmadığı ıssız bir yerdeyseniz ve su kaynakları kısıtlıysa, elinizde var olan suyu idareli kullanıp hayatta kalma şansınızı arttırmanız gerekiyor. Bunu yaparken de vücut faaliyetlerinizi engellemeyecek ve suyunuzun çabuk bitmeyecek şekilde kullanılması çok önemli.

Verimlilik faktörü: Örneğin bir bisiklet yarışındasınız ve yakında bir kontrol noktası varsa, suyunuzu boş yere çantanızda tutmanıza gerek yok. Var olan sıvıyı tüketip yenisini doldurabilirsiniz. Bu sayede yarış boyunca performans kaybı yaşamayıp, sağlık problemleriyle karşılaşmayacaksınız

Antrenman ve performansı arttırma faktörü: Ne kadar su içtiğinizi ve ne kadar suyunuz kaldığını bildiğiniz sürece antrenmanınıza yön verebilirsiniz. Özellikle dinlenme esnasında vücudun kaybettiği suyun tekrar kazanılması, antrenman sırasında baş dönmesi ve mide rahatsızlıklarına karşı en önemli şeylerden biri.

Endişe faktörü: Sürekli olarak sahip olduğunuz suyun bittiğini veya az kaldığını düşünmek, anksiyeteye sebep olabilir. Bu teknoloji sayesinde ”Yeterli su içiyor muyum?” ya da ”Çok fazla mı su içiyorum?” gibi soruları sormanıza gerek kalmıyor.

Projenin Temmuz 2016 gibi hazır olması bekleniyor.

Submit a Comment