Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Talkspace ile Terapistiniz Hep Yanınızda

Talkspace ile Terapistiniz Hep Yanınızda
Kubilay Han Uluerim

Akıl sağlığı odaklı tele-tıp şirketi Talkspace, Norwest Venture Partners tarafından yönetilen fonlama kampanyasında 15 milyon $ para topladığını açıkladı. Kampanyaya halihazırda var olan Spark Capital, Soft Bank, Metamorphic Ventures ve TheTime gibi yatırımcılar da katıldı.

Talkspace, aslında daha önceden eşzamansız mesajlaşmayı benimseyen, fakat daha sonra terapistler için videolu ve sesli görüşme seçenekleri de ekleyen bir firma. Şirketin belirttiğine göre, geçtiğimiz sene terapist şebekelerine 1000’den fazla katılım olmuş; şimdiye kadar 300.000 hastaya erişilmiş.

Tüketiciler, Talkspace’in web sitesine girip ön değerlendirme aşamasından geçtikten sonra, eşleştikleri bir terapistten ücretsiz danışmanlık hizmeti alabiliyorlar. Şirket, daha sonra 1 haftalık 25 $’a sınırsız chat ve mobil mesajlaşma veya 49 $’a 30 dakikalık videolu terapi celsesi hizmeti veriyor.

Son yapılan bu kampanya, şirketin şimdiye kadarki birikimini 28 milyon $’a çıkarmış durumda. Ek olarak, şirkete yeni katılan Dr. Linda Sacco’nun davranışsal sağlık hizmeti yardımcı başkanı olarak görev yapacağı da duyuruldu. Sacco’nun daha önceden Jersey City Medical Center’da 10 yıl davranışsal sağlık hizmetleri yöneticisi olarak çalıştığı biliniyor.

Submit a Comment