Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

SBRI Healthcare’den Dijital SaÄŸlık Firmalarına Tam Destek

SBRI Healthcare’den Dijital SaÄŸlık Firmalarına Tam Destek
Kubilay Han Uluerim

Ürün yeniliğini destekleyen ve NHS England tarafından fonlanan girişim SBRI Healthcare, yapacağı yeni yarışma için katılımcı başvuruları almaya başladı. Katılacak 12 küçük şirketten her biri, ürün geliştirmenin ilk aşamasında 100.000 £ fondan yararlanabilecek.

SBRI Healthcare, yarışmanın son aÅŸamasında, “akut bakımda hasta akışını kontrol etme ve özbakım ile uzun vadeli hastalıklara sahip çocuklar için bağımsızlık” konularına deÄŸinen ÅŸirketlere 1.1 milyon £ ödül verecek.

Uzun vadeli hastalıklara sahip çocuklar yarışmasına yorum yapan Yorkshire and Humber Academic Health Science Network yatırım baÅŸkanı Philippa Hedley-Takhar “Çocuklarda sakatlık, yetiÅŸkinliÄŸe erildiÄŸinde yaÅŸam becerilerini kalıcı olarak etkileyebilir” diyerek durumun önemini vurguluyor.

Akut bakımda hasta akışı yarışmasına yorum yapan Health Innovation Network Ticari Müdürü Anna King ise “Bir kiÅŸinin saÄŸlık ihtiyaçları karışık olduÄŸunda, sıklıkla farklı departmanlarda farklı doktorlarla görüşmeleri gerekiyor. Bu da NHS ve hastalar için zaman ve para kaybı demek. Bu yüzden, kaynakları ve zamanı iyi kullanmamızı saÄŸlayacak yeni çözümler üreten küçük firmaları destekliyoruz.” diyerek yarışmanın ana amacına dikkat çekiyor.

Yarışmaya baÅŸvuru 28 Temmuz PerÅŸembe günü öğlen 12:00’da bitecek ve kazananlar Ekim ayında açıklanacak. Yarışma hakkında firmaların bilgilendirilmesi için 21 Haziran’da Londra’da, 22 Haziran’da da Leeds’te toplantı yapılacak.

Submit a Comment