Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Giesecke & Devrient Yeni Giyilebilir Cihazıyla Çin Pazarına Giriyor

Giesecke & Devrient Yeni Giyilebilir Cihazıyla Çin Pazarına Giriyor
Kubilay Han Uluerim

Münih, Almanya merkezli Giesecke & Devrient (G&D) şirketi, banka müşterilerinin ödeme yapmayı kolaylaştıracağı bir akıllı saati Çin’de piyasaya süreceğini duyurdu. Lakin, firmanın Valencell ile var olan ortaklığı nedeniyle cihazda sağlık takip özellikleri de bulunuyor. G&D için bu cihazları üreten firmanın Çin merkezli giyilebilir teknoloji şirketi Z-Smart olduğu da açıklananlar arasında.

Ek olarak, şimdilik adları ifşa edilmeyen 3 büyük bankanın yeni hesap açan müşterilere bu akıllı saati hediye edeceği de söyleniyor. G&D’nin, giyilebilir teknoloji şirketi FitPay’in yaptığı son fonlama kampanyasında en fazla yatırım yapan isim olması da sektörde büyüme çabalarını gösteriyor.

Resmi açıklamaya göre, G&D’nin yeni çıkacak bankacılık saati, yakın alan bağlantı (NFC) teknolojisi kullanarak temazsız ödeme yapmayı sağlayacak. 30 günlük pil ömrü olan cihaz, kullanıcının kalp ritmini, yaktığı kaloriyi ve günlük faaliyetlerini de takip edecek.

“Valencell teknolojisini akıllı saatimizle birleştirerek, müşterilerimize hem ödemeleri kolaylaştıran hem de sağlıklı yaşam sürmelerini sağlayan çok fonksiyonlu giyilebilir bir cihaz veriyoruz.” diyor G&D Çin Genel Müdürü Xiao Wei.

Submit a Comment