Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Yazılı Metinleri Sese Çeviren Oton Glass Disleksi Hastalarının Hayatını Kolaylaştıracak

Yazılı Metinleri Sese Çeviren Oton Glass Disleksi Hastalarının Hayatını Kolaylaştıracak
Özge Uçar

Kamera ve bulut teknolojisi kullanarak yazılı metinleri sese çeviren Oton Glass adındaki akıllı gözlük, disleksi hastalarının yaşam kalitesini iyileştirmek için kullanılacak.

 Yapılan çalışmalara göre toplumlarda her 10 bireyden birinin disleksi belirtileri gösteriyor. Harfleri doğru okuyamama, kelimeleri karıştırma ve tersten algılamayla kendini gösteren disleksi, okuma ve öğrenme güçlüğü yaratarak bu rahatsızlıkla yaşayan insanların yaşam kalitesinde düşüşe sebebiyet veriyor.

Kullanıcının göz hareketleriyle yönlendirebildiği Oton Glass, çerçevesine sabitlenmiş iki kamera ve bir kulaklık aparatından oluşuyor. Kullanıcının okumak istediği metinlerin fotoğrafını çeken akıllı gözlük, ardından bu fotoğrafları buluta aktarıyor. Bulut sistemde işlenen ve çözümlenen metinler sese dönüştürülerek kullanıcının kulaklığına iletiliyor.

Disleksi hastası olan babasının yaşadığı zorluklardan yola çıkarak Oton Glass’ı tasarlamaya başlayan Keisuke Shimakage, yaklaşık altı yıldır kitle fonlamasından aldığı destekle ürünü geliştiriyor.Shimakage’nin hedefi, geliştirdiği akıllı gözlüğü 47 dolar gibi makul bir fiyat seviyesinden satışa sunarak bu teknolojiden tüm hastaların faydalanmasını sağlamak.

Kaynak : Futurism

Submit a Comment