Güneş Enerjisi ile Çalışan Kalp Monitörü Üretildi
Tokyo Üniversitesi ve Riken Araştırma Enstitüsü iş birliğinde geliştirilen sticker (çıkartma) biçimindeki kalp monitörü, kalp atım hızını ölçmek için ihtiyaç duyduğu elektriği güneş enerjisinden sağlıyor.
Tokyo Üniversitesi ve Riken Araştırma Enstitüsünden bilim insanları, giyilebilir teknolojilerin geleceğini şekillendirecek devrim niteliğinde bir yeniliğe imza attı. Araştırmacıların ürettiği sticker biçimindeki kalp monitörü, kalp atış hızını ölçmek için ihtiyaç duyduğu enerjiyi yapısında bulunan fotovoltaik hücreler sayesinde tamamen güneş enerjisinden sağlıyor.
Geçtiğimiz hafta Nature dergisinde yayınladıkları makale ile çalışmalarını dünyaya duyuran bilim insanları, fareler ve insanlar üzerinde yaptıkları deneyler ile kalp monitörünün sorunsuz çalıştığını kanıtladı. Sticker’da bulunan fotovoltaik hücreler, şimdilik sadece kalp atım hızını ölçmek için gereken elektriği üretebiliyor. Konu hakkında araştırmalarına devam eden bilim insanları, hassas ve kompleks ölçümler yapan diğer gelişmiş giyilebilir teknolojilerin de kendi kendini çalıştıracak gücü üretebilmesi için güneş enerjisinden daha etkili yararlanmanın yollarını arıyor.
Kaynak: Medgadget
Submit a Comment