Bayer Klinik Araştırmalarda Dijital Teknolojiden Yararlanmak İstiyor
İlaç devi Bayer, klinik araştırmalarda katılımcılardan anlık ve çok yönlü bilgi elde etmek için ActiGraph GT9X adlı akıllı bilekleri kullanacak.
İlaç şirketleri, geliştirilen tedavilerin güvenli ve etkili olup olmadığını tespit edebilmek amacıyla her yıl yüzlerce yeni klinik araştırma gerçekleştiriyor. 2017’de Ar-Ge faaliyetlerine toplam 4.5 milyon Euro ayıran Bayer, araştırma faaliyetlerini dijital teknolojileri kullanarak daha kolay ve etkili hale getirmek için adım attı. Bayer, ActiGraph adlı klinik izlem monitörleri üreten şirket ile gerçekleştirdiği pilot çalışmada klinik araştırmaya katılan denekler üzerinde akıllı bileklikleri test etti.
Bilek üzerine takılan bir monitör ve hareket dedektöründen oluşan ActiGraph GT9X; uyku süresi, uyku kalitesi, kalori alımı ve yakımı gibi hastaların 24 saatlik fizyolojik aktivitelerini kaydediyor ve elde ettiği verileri CentrePoint adlı bulut destekli merkeze aktarıyor.
Bayer’in Portföy ve İnovatif Operasyonlardan sorumlu yöneticisi Michelle Shogren, bu yöntem sayesinde veri toplama performanslarını geliştirirken yaptıkları klinik araştırmalarda katılımcılar için daha iyi bir deneyim ortaya koymayı amaçladıklarını belirtti ve “Hastaların sesini dinleyerek, geleceğe yönelik tasarımlarımızı geliştirebilir ve sonuçta onlara ihtiyaç duydukları ilaçları sunmakta yardımcı olabiliriz” dedi.
Kaynak: MobiHealthNews
Submit a Comment