Dijital Ödüller Üzerine
Dijital ilaç harcamaları diğer sektörlere göre oldukça az. Dijital ilaç bütçesi toplam bütçenin %15.6’sını oluştururken, diğer sektörlerde oran %20 olarak değerlendirilmektedir. Bir çok sanayi kuruluşu dijitali benimsemesiyle genel pazarlama karmaşasının bir parçası olmaktan geri kalmaktadır. Bu yüzden dengenin sağlanabilmesi için dijitale önem veren firmalara pozitif ayrımcılık yapılması gerekmektedir. Bu sebepten ötürü de dijitaldeki büyük ödül, inovasyonu kutlamak ve sağlık alanında başarıları ve taktikleri yakalamak için iyi bir teşvik aracıdır.
Matt ve Dom isimlerinde iki yazar, TechnoBlog’da PharmaTimes için ilk yazılarını yazdıklarında 10 Dijital İlaç Başarısızlığı diye bir başlık attılar. Bazı firmaların Twitter üzerinden tepki göstermelerine şaşıran ikili yaptıkları dijital ödül yorumlarıyla ilgili mailler de aldılar. Özellikle yoğun ödül dönemi zamanı gelip çattığında, bu konuyu tekrar ele almanın iyi bir fikir olabileceğine karar verdiler. Yapılan eleştiriler, mevcut ödül töreninde gerçek mükemmellik örneklerine rastlanamadığı yönündeydi. Dolayısıyla Matt ve Tom yazdıklarıyla vasat denilebilecek kampanyaları vurgulamış oldular. Ancak dikkat ettikleri husus yargılama kriterlerinin sorumluluğunu kabul etmek oldu. Bazı şirketler güzel bir geçit töreni istemiyor çünkü bu yalnızca ajansın bireysel reklam yapmasından, markalarının kısa süren bir toplantıda tanıtılmasından başka bir işe yaramıyor. Çünkü herhangi kategorisinden bir kampanya görevini, yerine getirmiş olmak için yapmak oldukça saçma. Başarının ölçümlenmesi en önemli kriter olmalı. Pazarlama departmanları başarı kriterini dikkate almadan işlerini doğru bir şekilde yapamıyorlar. Ancak bu da her şey demek değil. Her şeyi ölçümlemek yerine doğru kriterleri ölçümlemek hepsinden daha önemli. Bu bilgi ortak veri haline geldiği zaman bu harika tasarım düşüncesi, dijital faaliyet performansını engelledi.
Pek çok zaman başarılı müşteriler ve maceracı kurumların çalışmaları makyaj projeler olarak adlandırılır. Ancak riskleri ve dijital ajansları almak istemeyen müşteriler olmadan yenilikçi işin gelmesi neredeyse imkansızdır.
Langland‘ın yaratıcı yöneticisi Andrew Spurgeon, müşterisi Idis ile ajansın son başarısını konuştu. En iyi işi yapabilmek için kriter ne olmalıdır sorusuna sözleşmeler ve marka performansında önemli bir değişim için iş olanağı üretmek isteyen müşteri yanıtını verdi.
Marka anlaşmalarını değiştirmek ve sözleşmelerde yenilikler sağlamak kuralları zorlu bir petrol tankeri açmak gibidir. Önemli değişimler oluşturmak isteyen cesur istemci iyi kurulmuş modelden daha fazlasını gerektirmiş olur.
Langland’dan gelen ödüllü IDIS projesi mükemmel değildi ancak basitlik, yürütme ve kanal dağıtımı adına oldukça yenilikçi, hasta odaklı çalışmalarda bulunmak için yola çıktı. Ödül kazanmak için değil ama sağlık konularının anlaşılması için bu proje çok önemlidir.
Submit a Comment