Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Meme Kanseriyle Savaşa Destekçi 8 Sosyal Medya Uygulaması

Meme Kanseriyle Savaşa Destekçi 8 Sosyal Medya Uygulaması
Levent Sansever

Dünya çapında yıllardır insanlar ve organizasyonlar meme kanseriyle savaşa kendini adamıştır. Bunun sebebi Amerikan Kanser Topluluğu’nun  2014 raporunda da görebileceğimiz gibi 8 kadından birinin meme kanserine yakalanma riskine sahip olması. Her 36 kadından birinin ise bu hastalığa yenik düştüğü belirtilmiş. Bu konuda bigrçok araştırma yapılmış, insanları bilgilendirmek için bir sürü aplikasyon üretilmiş ve hepimizin bildiği gibi insanları bu konuda aktif tutmak için “pembe kurdele”  sembolü yaratılmıştır.

Breast-3

Geçtiğimiz yıl sosyal medyanın gücünü kullanarak meme kanseri hakkında insanları bilgilendirmeye çalışan ve tedavilere yardımcı olmak için para toplamaya çalışan birçok yeni girişim ortaya çıktı. Bazıları destekçilerini ortak bir hashtag altında toplama yolunu bazıları ise hastalıktan bizzat etkilenmiş kişileri online topluluklarında birleştirme yolunu seçti. Bu yazının amacı ise sizin ekranınızdan gözünüzü bile ayırmadan, kolaylıkla bu konuda destek olabileceğinizi göstermek. Listede bu girişimlerin tümünün yer alamadığını söylemek lazım. Sadece kolay katılım sağlayabileceğiniz, gençleri ve sosyal medyayı hedefleyen organizasyonlara yer verilmiştir. İşte liste:

  1.  We’re Stronger Together  
    “Birlikte daha güçlüyüz. Hadi meme kanserini yenelim!” İngilizcede “Let’s defeat breast cancer. We’re stronger together.”sloganıyla yola çıkan kampanyanın büyük destekçilerinden bir tanesi de Estee Lauder. #BCAStrength campaign olarak Estee Lauder tarafından başlatılan bir başka kampanyanın amacı şu ana kadar elde edilen 48 milyon doların üzerine 5 milyon dolar daha koymak. Bu para kanser araştırmaları, eğitim ve medikal hizmetler için harcanacak.
  2. Keep a Breast
    Meme kanserinden kişisel olarak etkilenmiş ya da etkilenmemiş genç kızları ve erkekleri hedef alan bir kampanya Keep a Breast. Üzerinde slogan bulunan T-shirtleri, bileklikleri ve diğer ürünleri satın almaları için gençleri harekete geçirmeyi planlıyor. Bu sene kişilerin hastalık sürecinde başlarından geçen olayları yayınlayarak insanları bilgilendirebilmek için #thisismypinkribbon hareketini başlattılar. Tek yapmanız gereken sosyal medyada bu hashtagi kullanarak konuyla ilgili paylaşım yapmak.
  3.  Breast Cancer Campaign
    Birleşik Krallık ve İrlanda merkezli olan bu kampanyaya katılım çok kolay. Siteye girip 2 Euro bağışlıyorsunuz ve kendi mesajınızla birlikte sitedeki yapbozun bir parçası oluyorsunuz. Breast Cancer Campaign ayrıca insanların meme kanseri kampanyalarına destek vermeleri için çalışan wear it pink tarafından da destekleniyor. Bu sene, wear it pink kullanıcıları Facebook ve Twitter’daki profil fotoğraflarına “twibbon” ya da pembe kurdeleler ekleyerek destek olabiliyorlar.

Breast-1

  1. Causes.com
    Causes insanların destek için kendi sebeplerini sunmalarına imkan sağlıyor ve bağış yapmaları için insanları bilgilendirmeyi amaçlıyor. Şu anda sitenin birkaç girişimi mevcut. Bunlardan bir tanesi Susan G.Komen Derneği‘nin para toplamasına yardımcı olmak için sakalını pembeye boyayan bir adam.Breast-2
  2. #BCSM
    2011’den beri faaliyet gösteren #BCSM (Breast Cancer Social Media) kadınlar için meme kanseri hakkında bilgi alabilecekleri ve bu konudaki tecrübelerini paylaştıkları bir platform. Belirli aralıklarla Twitter odaklı tartışmalara ev sahipliği yapılıyor. Uzmanlar tartışmalara katılıyor ve insanlar onlara çeşitli sorular sorabiliyorlar.
  3. Personal Ink
    Meme kanseriyle savaşıp kazanan insanları hedef alan bir oluşum Personal Ink. Meme kanseri tedavisi geçirmiş olan bireylerin ameliyat izlerini kapatmak için çeşitli fikirlerini -dövme yaptırmak gibi- paylaştıkları bir ortam. Ayrıca insanları harekete geçirecek paylaşımlar da yapılabiliyor.
  4. myBCteam
    Bu organizasyonun ana fikri meme kanseriyle savaşan insanların yalnız hissetmemelerini sağlamak. Site üzerinden uzmanlara sorular sorulabildiği gibi site bilgi kaynağı olarak da kullanılabiliyor. Belki de en önemli özelliği ise meme kanserine sahip kadınların tecrübelerini ve öğrendiklerini paylaşabilecekleri sosyal bir ortam yaratması.
  5. Beyond the Shock
    “Ya meme kanserim vücuduma yayılırsa?” diye düşünmek hasta insanlar için çok stresli ve panikletici. Beyond the Shock insanların omuzlarındaki bu yükü hafifletmek için National Breast Cancer Foundation  tarafından başlatılmış. Bilgi kaynakları paylaşılıyor, insanlar tecrübelerini paylaşabiliyor, birbirine sorular yöneltebiliyor. Ayrıca Beyond the Shock mobil uygulama olarak da kullanılabiliyor.

 

 

 

Submit a Comment