Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Sağlık Bilişim Zirvesi İçin Geri Sayım Başladı!

Sağlık Bilişim Zirvesi İçin Geri Sayım Başladı!
Dr. Sertaç Doğanay

Zırva mı? Zirve mi? Dijital pazarlama ve sosyal medya ile profesyonel ilgilenmeye başladığım 2010 senesinden bu yana o kadar çok “zirve” gördüm, okudum ve duydum ki, artık bu konuda biraz duyarsızlaştım. Sosyal medyadan para kazananların (ben de bu gruba dahilim)  rant sağlamak için her ay 4-5 seminer, eğitim ve “zirve” adıyla aslında “zırva” organize ettiği bir dönemde, Sağlık Bilişim Zirvesi bana kalırsa “zirve gibi zirve” olarak öne çıkıyor. Diğerlerinden en büyük farkı, birkaç saate veya bir güne sıkıştırılmamış olması. Bu zirve tam 3 gün sürecek.

 

Konuya bir yerinden dokunuyorsanız, burada bulunmanız şart. Sadece dijital sağlık işinden para kazanmanız, sağlık profesyoneli olmanız ya da sosyal medya uzmanı olmanız gerekmiyor. Bu zirvenin konuları aslında tüm toplumu ilgilendiriyor.

Sağlık Bakanlığı’nın 2013 – 2017 stratejik planına eğer hala göz atmadıysanız, bu linke tıklayarak tamamını okuyabilirsiniz. Göreceksiniz ki, Sağlık Bakanlığı artık internet üzerinden de tıbbi danışmanlık hizmetini halka ulaştırmayı hedefliyor. Dijital hastane, evde dijital sağlık hizmetleri ve tele tıp alanında çalışmalar geliştirip, bu yöntemleri yaygınlaştırmayı hedefliyor. Zirvede konuşulacak konulardan biri de bu olacak. Hatta, 1000 metrekarelik bir alanda Dijital Hastane kurulacak.

Zirvenin son derece ilgi çekici konularına göz attığımızda aşağıdaki başlıklar dikkat çekiyor:

Bulut Hastane
Yeşil Hastane
Akıllı ve Mobil Hastane
Sosyal Medya ve Sağlık
PPP Altyapıları ve Bilişim
SGK Damar Okuma
Sağlık Turizminde Bilişim Rolü
Sosyal Medya CRM / PRM
Halkın Sağlık Kuruluşuna Bakışı
Sağlık Sosyal Medyada
Sosyal Medyada Profesyonel yaklaşım
Sosyal Medya ile Sağlık Sorunlarının Çözümü

28-30 Mart’ta Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek uluslararası zirvenin geniş bir yayılımı mevcut. Bakanlıklar, özel hastaneler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve teknoloji üreticilerinin oluşumuna katkı verdiği zirvenin özellikle de öğrenciler için en cazip yönü, katılımın ücretsiz olması.

Detaylarını bu linkten inceleyebileceğiniz Sağlık Bilişim Zirvesi’nin web sitesinde de kısaca özetlendiği gibi, gerek teknoloji üreticileri ve pazarlamacıları, gerekse bireysel ve kurumsal kullanıcılar için, hem ortak paydaları tartışmak ve işbirliği yapmak, hem de gündemi yakalamak adına bu zirvenin büyük anlam taşıdığını düşünüyorum.

2013 içinde bu kadar önemli başlığı bir arada bulabileceğimiz bir başka zirve de yok zaten:

Sağlık Yönetiminin Yeni Çağı, Geleceğin Şehir Hastaneleri, Yönetimde Bilişimin Değişen Rolü, Sağlık Bilişimi ile İlaç ve Tıbbi Cihaz Yönetimi, Farklı Hastane Modellerinde Yönetişim, Gelişen Türkiye’de Gelişen Sağlık Bilişimi, Yeni Yapılanmada Dijital Veriyi Kim Nasıl Yönetecek? Üniversite gözüyle Sağlık Bilişiminde ARGE, Sağlık Sektöründe Sosyal Medya ve İnternet Kullanımı, Kamuda Stratejik Planlama, Stratejik Planlamanın Paydaşlara Etkileri, Stratejik Planlama ve Performans Programı, Yeni ARGE Teşvikleri ve Fonlar, Kamu ve ARGE, İnovasyon, Bulutta Sağlık, Hemşirelik Bilişimi.

Kamu Hastaneler Birliği CEO’ları ve Amerika, İngiltere, Almanya, ve Hindistan başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden sektör liderinin katılacağı zirvenin 29 Mart’taki Sağlık ve Sosyal Medya oturumunda benim de bir konuşmam olacak.

Dijital medya sponsoru olduğumuz zirvede, Tek Doz Dijital ekibi olarak yerimizi alacağız ve gelişmeleri anlık olarak sizlerle paylaşacağız.

Submit a Comment