Sea Hero Quest Alzheimer Araştırmalarında Çığır Açacak
Deutsche Telekom, mekansal yön bulma ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için Sea Hero Quest adında bir mobil oyun oyun çıkardı. Uygulama Alzheimer’s Research UK, University College London, University of East Anglia ve oyun yapımcısı Glitchers ortaklığıyla geliştirildi.
Mekansal yön bulma yetisinin kaybı, bunamanın ilk belirtilerinden birisi. Bu yüzden, Deutsche Telekom’daki araştırmacılar, kişinin kaybolma nedeninin doğal yaşlanma mı yoksa hastalık belirtisi olduğunu tespit edemiyorlar. Açıklanana göre yapımcılar, geliştirdikleri oyunu kullanarak mekansal yön bulma için karşılaştırmalı değerlendirme yapmayı hedefliyorlar.
Sea Hero Quest oyunu, kullanıcılarını arktik dereler, altın kıyılar ve mistik bataklıklar gibi labirentlerden geçiriyor. Oyuncular, hatıralarını bir günlüğe yazıyor, büyülü yaratıkları kovalıyor ve ekipmanlarını geliştirmek için deniz yıldızı topluyorlar.
Deutsche Telekom’un açıkladığına göre, 2 dakikalık oyun süresi 5 saatlik geleneksel araştırmayı temsil ediyor. Ek olarak, eğer 100.000 kişi oyunu 2 dk oynarsa, araştırmacılar 50 yıllık araştırma değerinde laboratuvar temelli bilgi elde ediyorlar. Oyun boyunca toplanan tüm veriler, T-Systems’ın Almanya’daki veri merkezinde anonim olarak depolanıyor.
“Deutsche Telekom’un Sea Hero Quest oyununun ürettiği veriler, gerçekten emsali görülmemiş cinsten. Bugüne kadar bu tarz araştırmaların yapılması yıllar sürüyordu ve bize sadece küçük bir grubun nasıl davrandığını gösteren basit bilgiler veriyordu. Ayrıca, bugüne kadarki en büyük mekansal yön bulma araştırmasına 600’den az insan katıldı. Bu kadar kısa zamanda bu büyüklükte verinin elde edilmesi, bunama araştırmalarında devrim yapmak için gerekli olan yeniliğin ta kendisidir.” diyor Alzheimer’s Research UK Baş Yöneticisi Hilary Evans.
Submit a Comment