Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

VR Teknolojileriyle Akıl Sağlığı Tedavisine Hollanda’dan Büyük Destek

VR Teknolojileriyle Akıl Sağlığı Tedavisine Hollanda’dan Büyük Destek
Kubilay Han Uluerim

Hollanda merkezli 20 sağlık hizmeti enstitüsü, akıl sağlığı problemlerine sahip kişilere yardım etmeyi amaçlayan bir sanal gerçeklik platformunu desteklediğini duyurdu. Vrendle adlı VR platformu, sağlık teknolojileri alanında deneyimli şirket Coolminds tarafından geliştiriyor.

Eğer sıkı bir takipçimizseniz VR kullanarak anksiyete, fobi ve PTSD gibi psikolojik rahatsızlıkların tedavi edilmesine artık aşinasınızdır. Özellikle 360 derece video çekiminin yaygınlaşması, Google Cardboard ve Samsung Gear gibi ucuz VR gözlüklerinin üretilmesi gibi gelişmeler neticesinde bu tarz tedaviler artık sıkça karşımıza çıkıyor. Aynı yolda yürüyen Vrendle platformunun içinde anksiyete tedavisi ve empati eğitimiyle ilgili 360 derecelik birçok video bulunuyor. Bu videolar sayesinde sanal bir dünyaya giren hastalar, endişelerini yenmek için korkularıyla yüzleşiyorlar.

vrendl

Resmi açıklamaya göre bu tarz terapiler %30-40 oranında tedavi süresini kısaltabilecek potansiyele sahip. Tedavinin kısalması da tahmin edebileceğiniz gibi hastanın ve sağlık kurumunun zaman ve paradan tasarruf etmesi için önemli bir etken. 1 milyon Hollandalı’nın anksiyete ile mücadele ettiğini belirten geliştiriciler, önümüzdeki yıllarda bu rakamın %20 artacağını söylüyorlar. Yıllık 600 milyon euro’ya mâl olan anksiyete tedavilerinin Vrendle ile daha da kolaylaşacağı ve sağlık sektörünün sırtından büyük bir yük kalkacağı öngörülüyor.

 

Kaynak: Vrendle

Submit a Comment